Advertentie

Op de achterkant van het boek lovende kritiek; één van de personages wordt zelfs de nieuwe Salander genoemd? Helaas: de pil-poppende en alcohol slurpende Mia Moonbeam is alles behalve een tweede Salander.

Het boek begon veelbelovend, maar helaas: ergens tussen pagina 100 en 150 zal de gemiddelde thriller lezer kunnen voorspellen wat er staat te gebeuren. Ergens na pagina 300 wordt het vervelend; ondanks een combinatie van verhaal-lijnen, verdachten, mogelijke oplossingen.

Het begint met een introductie van een oude, onopgeloste ontvoering van een baby uit een ziekenhuis. Niemand heeft het kind ooit kunnen vinden. De zaak is nooit opgelost.

Vervolgens wordt in het heden (ongeveer 2010) het eerste slachtoffer gevonden. De lezer leert de twee belangrijkste onderzoekers kennen. Een heeft zich terug getrokken, na iemand te hebben vermoord. De andere heeft de opdracht een nieuw team samen te stellen om een moord te onderzoeken. Want er worden meer slachtoffers verwacht.

Dat is de spannende start en vervolgens gaat het van een vijf-sterren thriller naar gemiddeld spannend boek. Stop het in je vakantiekoffer ,want het is ook weer niet zo dat je dit niet wilt uitlezen.

Reacties op: Bepaald geen Salander

2690
Ik reis alleen - Samuel Bjørk
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,50
E-book prijsvergelijker