Advertentie

Het is niet mijn gewoonte om maar één ster te geven aan een boek, echt niet. Maar in het geval van The Lennon Prophecy – A new examinitaion of the death clues of The Beatles van Joseph Niezgoda kan ik gewoon niet anders. Dit boek is zo slecht, dat houd je gewoon niet voor mogelijk!

The Lennon Prophecy is het 'bewijs' van de auteur dat John Lennon in ruil voor succes en rijkdom zijn ziel aan de duivel verkocht had. Dat klinkt misschien als een vaag fictie-verhaal, maar het is de schrijver pure ernst. Dit is wat hij werkelijk gelooft. In het boek word je dan ook getrakteerd op een wagonlading citaten, vage bewijzen en kromme verbanden:

De plotselinge roem van The Beatles? Het werk van de duivel.
Hysterische fans en Beatlemania? Het werk van de duivel.
De charismatische verschijning van The Beatles? Het werk van de duivel.
De meesterlijke nummers? Het werk van de duivel.

Blijkbaar is het voor de auteur - die zich nota bene wel een groot Beatlesfan noemt - lastig te verkroppen dat John Lennon (en The Beatles vooral) zo succesvol waren door de muziek en zijn/hun persoonlijkheid/-heden. Dat John ooit noemde dat 'The Beatles populairder dan Jezus zijn', is de schrijver nooit te boven gekomen, zo lijk het. Zijn frustraties heeft hij vervolgens van zich afgeschreven in dit boek. Jammer dat het ooit uitgegeven is.

Reacties op: Absoluut dieptepunt - vage bewijzen en kromme verbanden

1
The Lennon Prophecy: A New Examination of the Death Clues of the Beatles - Joseph Niezgoda
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker