Advertentie
    Laura Hebban Recensent

James Swallow is scriptschrijver en auteur. Hij heeft inmiddels meer dan 45 boeken op zijn naam staan, maar Nomade is zijn eerste titel die in het Nederlands is vertaald en tevens het eerste deel van de reeks omtrent MI6-agent Marc Dane. In mei 2019 kwam de Engelstalige versie van het vierde deel van deze reeks al uit.

Marc Dane is een MI6-agent, maar hij ondersteunt zijn team vanachter zijn laptop en is dus geen veldagent. Als hij als enige een gewelddadige aanval op zijn team overleeft, wordt hij van betrokkenheid daarbij verdacht. Hij zet alles op alles om zijn onschuld te bewijzen en wordt daarbij onverwachts te hulp geschoten door Lucy Keyes, veiligheidsconsultant voor de specialeomstandighedendivisie van de Rubicon groep. Samen proberen ze Marc’s naam te zuiveren en tegelijkertijd een terroristische aanval te voorkomen, maar onderweg ze komen flink wat obstakels tegen.

Swallow heeft een prettige schrijfstijl en wisselt veel af tussen de verschillende verhaallijnen, welke ook vanuit verschillende perspectieven worden beschreven. Vanwege de vele verschillende personages en verhaallijnen is het wel een boek waarbij je, vooral in het begin, goed moet opletten en je aandacht erbij moet houden. Nomade is een internationale actie- en spionagethriller met interessante hoofdpersonages en actuele thema’s. De spanning wordt vooral opgebouwd door de tijdsdruk, de actiescènes en de afwisseling van perspectieven en verhaallijnen. Het verhaal doet op bepaalde punten echter wat ongeloofwaardig aan, doordat hoofdpersonage Marc Dane steeds wel erg veel geluk heeft en het verhaal vrij veel toevalligheden bevat.

Reacties op: Nomade

25
Nomade - James Swallow
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker