Advertentie
    Laura Hebban Recensent

Ilja Leonard Pfeijffer is dichter en schrijver. Hij heeft meer dan veertig titels op zijn naam, waaronder poëzie, romans, korte verhalen, toneelteksten, essays, wetenschappelijke studies, columns, vertalingen en bloemlezingen. Zijn roman La Superba won in 2013 de Libris Literatuur Prijs. Peachez, een romance haalde de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2018. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Paul Frampton en kan worden beschouwd als het derde deel van de Steppolitetralogie, maar kan als zelfstandig en volledig van de andere delen losstaand boek worden gelezen.

Een naïeve hoogleraar Latijnse letterkunde komt per e-mail in contact met Sarah Peachez, een jong fotomodel uit Las Vegas. Ondanks hun totaal verschillende levens hebben ze een klik. Hij besluit zijn vliegangst te overwinnen en naar haar toe te vliegen. De ontmoeting verloopt echter niet zoals gepland.

Peachez, een romance is een vermakelijk verhaal over het fenomeen catfishing en liefde. De auteur speelt daarbij met realiteit en fictie en weet de contrasterende personages overtuigend en geloofwaardig neer te zetten. Het verhaal wordt volledig vanuit het perspectief van de hoogleraar verteld en ondanks dat de afloop van het verhaal al snel duidelijk is, is de lezer benieuwd naar hetgeen daaraan vooraf is gegaan. De afwisseling van heden en verleden en de gaten die daartussen vallen, zorgen voor een zekere spanning gedurende het gehele verhaal.

Pfeijffer weet de lezer vanaf de eerste pagina te boeien met zijn stilistische schrijfstijl, het contrast tussen de hoofdpersonages, ironie en filosofische overdenkingen over de liefde.

Reacties op: Peachez, een romance

306
Peachez, een romance - Ilja Leonard Pfeijffer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,50 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker