Advertentie
    Laura Hebban Recensent

Heleen van der Kemp debuteerde in 2010 met de thriller Blond 15. Haar thriller Bijwerking werd in 2016 genomineerd voor de Gouden Strop. Voor de meisjes is haar vijfde thriller en kwam uit in februari 2019. Het luisterboek wordt voorgelezen voor Miryanna van Reeden.

In Voor de meisjes krijgt het leven van Kim opeens een andere wending wanneer blijkt dat haar vriend Karel een drugshandelaar is en banden heeft met het criminele circuit. Ze worden bedreigd en besluiten samen om deel te nemen aan een getuigenbeschermingsprogramma. Kort daarna wordt Leonard Vermeer neergeschoten en hij lijkt qua uiterlijk opvallend veel op Karel. Is er sprake van een vergismoord of is er iets anders aan de hand? De familie Vermeer blijkt een familie met geheimen.

Van der Kemp heeft een prettige schrijfstijl en maakt gebruik van korte hoofdstukken. Er worden veel personages opgevoerd, waarbij de onderlinge verhoudingen in eerste instantie wat onduidelijk zijn, maar uiteindelijk duidelijk worden. De auteur heeft diverse interessante personages weten neer te zetten. De verschillende verhaallijnen wisselen elkaar in hoog tempo af en worden vanuit verschillende perspectieven beschreven. Vanaf de eerste pagina is er een zekere spanning voelbaar, die op het einde tot een hoogtepunt komt als alle verhaallijnen mooi samenkomen.

Voor de meisjes is een realistische thriller met interessante thema’s. Het luisterboek wordt op een prettige, neutrale manier voorgelezen.

Reacties op: Voor de meisjes

102
Voor de meisjes - Heleen van der Kemp
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker