Advertentie

Als er een bomaanslag op een warenhuis in Barcelona aangekondigd wordt door terroristen breekt er angst en paniek uit. Mensen vluchten alle kanten uit,toegesnelde hulpverleners doen hun best om het ergste te voorkomen, maar zelfs explosievenexpert Alex Martin kan niet voorkomen dat er duizenden doden vallen. Alex overleeft de aanslag zelf wel, maar is toch een slachtoffer, hij ontwaakt na een jaar in coma gelegen te hebben , zwaar verminkt en met geheugenverlies.

Sanchez neemt ruim de tijd om zijn verhaal in te leiden voordat inspecteur David Ossa eindelijk in het verhaal verschijnt, hij was ook de man die in het eerste deel : Gezicht van het kwaad de hoofdrol speelt.Hij is een man met bijzondere gaven, hij kan in het donker zien, is helderziend,door deze bijzondere gaven worden oplossingen voor misdaden hem vanzelf in de schoot geworpen.

Voor de inspecteur is het natuurlijk prettig als je deze gaven bezit, voor de lezer is het minder interessant, immers die missen de jacht op de misdader(s).Als Ossa weet wie de ware schuldige is hoeft hij slechts al zijn aandacht op hem te richten.

Ossa is hierdoor niet de het hoofdpersoon in het boek, de lezer leeft meer mee met hetgeen Alex meemaakt, wat hem overkomt, en hoe hij plannen maakt om wraak te nemen op degenen die hem verminkt hebben. Soms moet je zelfs de uitvoering van zijn plannen met een flink pak zout nemen.Voorbeeld: Kan iemand met verminkte handen met vermiste vingerkootjes toch nog eigenhandig een gat graven onder de garage van iemand?

Jammer dat Sanchez een soort van superman maakt van Alex, misschien vinden jongeren het geweldig dat een zwaar verminkte held allerlei kunstjes kan verrichten, de volwassen lezer verwacht meer realiteit. Eerlijk gezegd heb ik me daar soms aan geergerd..

Maar al met al geef ik dit boek toch 3 sterren..

Reacties op: Tegenvaller