Originele recensie (Nederlands):
Met veel dank aan Meis & Maas kreeg ik de kans om 'Schaduwzwart' (het tweede deel in de Spellslinger serie) te lezen! Ik kon niet wachten om er in te beginnen, omdat het eerste deel zo goed was! Dit boek heeft niet teleurgesteld!
‘Schaduwzwart’ is een avontuurlijk boek die je zeker niet kan weg leggen!
Dit boek was net zo goed als het eerste deel ‘Vogelvrij’! De twee boeken verschillen beide van elkaar qua sfeer, maar dat maakt ‘Schaduwzwart’ niet minder goed.
Ik heb het gevoel dat er in dit boek minder actie plaats vindt, maar dat het vooral over karakter ontwikkeling ging.
Kellen is geen perfecte magiër, Argosi of vogelvrij verklaarde, maar hij probeert in ieder geval iets van het leven te maken.
En och, och, och, wat heb ik weer genoten van mijn favoriete karakters Ferius en Reichis! Ferius is zo chill en kalm en Reichis is gewoon super grappig. Ferius kan omdat ze zo kalm blijft, met zo veel weg komen en dat is erg grappig om te zien!
In dit boek wordt de fictieve wereld ook beter uitgelegd. In boek 1 ging het vooral over de Jan’Tep en hun cultuur, maar in dit boek ging het over een ander deel van deze fictieve wereld. En ook over hoe de mensen in dit deel van de wereld door het leven gaan.
Er was iets dat in het boek gebeurde dat ik te voor de hand liggend vond, daarom dacht ik in eerste instantie dat het niet ging gebeuren. Zelf had ik dat stuk veranderd om het verrassender te maken. Maar hoe Sebastien De Castell alles wat daarna gebeurde heeft uitgelegd, maakte alles weer helemaal goed.
De magie in het boek is zoals in het eerste boek erg goed beschreven en uitgelegd, zodat je er een goed beeld bij krijgt. Als ik zelf een soort magie mocht uit kiezen, koos ik voor adem magie. Daar heb ik niet echt een goede reden voor, maar na het lezen van beide boeken vond ik de formules van de adem magie interessanter om over te lezen.

Ik kan echt niet wachten op het derde deel en wil er het liefst meteen mee beginnen!

Review (Engels):
Shadowblack in an adventurous book which I couldn't put down!
This book was as good as the first book 'Spellslinger'! The two books differ from each other in terms of the ambiance, but that doesn't make 'Shadowblack' less good.
I've got the feeling that there were less action scenes in this book. Character development was the main focus.
Kellen isn't a perfect Magician, Argosi or outlaw, but atleast he is trying to make something of his life.
And oh, oh, oh, how I had been enjoying the presence of my favorite characters Ferius and Reichis! Ferius is so calm and Reichis is just very funny! Ferius can, because she remains so calm, come away with so much and that is very funny to see!
The fictional world is also better explained in this book. In book 1, the main focus was on the Jan'Tep and their culture, but in this book it was about a different part in the fictional world. And also about how the people in that part of the world live their lifes.
There was something that happened in the book that I found too obvious, that's why at first I thought it wouldn't happen. I personally would've made that part less obvious. But how Sebastien De Castell explained everything that happened afterwards, made up for the foreshadowing.
Just as in the first book, the magic in this book is very well described and explained, so you can really picture it.
If I could choose a kind of Jan'Tep magic, I would choose the breathing magic (if that's the correct translation). I don't really have a good reason, but after reading both books, I found the breathing magic formula's more interesting to read about.
I can't wait to read Charmcaster! I've heard a lot of good things about it!

Reacties op: Net zo goed als 'Vogelvrij'!

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders