Advertentie
    M-i-n-c-a Genreclub

Alter Ego liet de lezers redelijk sprakeloos achter. Er was zoveel gebeurd, zoveel actie, ontploffingen, geweld, superhelden, schurken, bijzondere gaven en nog veel meer. Nova’s tweede identiteit ‘Nachtmerrie’ was nog steeds een geheim voor de Rebellen die haar kennen als Insomnia. Samen met de Rebellen heerst ze als een superheld over Gatlon City. Maar als Nachtmerrie hoort ze bij de Anarchisten die als doel hebben de Rebellen te verslaan. Alsof het allemaal nog niet ingewikkeld genoeg is, begint Nova steeds meer te voelen voor Adrian. En laat hem nou net de zoon van haar grootste vijand zijn. De toenemende criminaliteit maakt het er ook niet gemakkelijker op. Nova weet wel nog waarvoor ze vecht, maar de weg ernaartoe wordt steeds dubieuzer en af en toe weet ze niet meer wat goed en slecht is. Maar té veel macht in de handen van één persoon kan de ondergang betekenen voor iedereen, dus moet Nova een aantal moeilijke beslissingen nemen.

Soms heb je de eerste paar hoofdstukken nodig om opnieuw in een verhaal te komen, dat is bij dit boek waarschijnlijk anders. Hoe meer je leest, hoe meer actie er in de eerste hoofdstukken al aan bod komt. Er gebeurde veel, maar niet zoveel dat het onduidelijk werd. Ook de personages kwamen echt tot leven. Ieder met een eigen kracht of gave waarmee hij/zij een bepaalde toevoeging geeft aan het team waarin Nova zich bevindt. En net als Nova, leiden sommige andere personages ook een dubbel leven. Ze proberen zoveel mogelijk geheim te houden voor elkaar, maar in dit verhaal worden sommige geheimen ontrafeld. En wanneer er geen geheimen en leugens meer in stand gehouden hoeven te worden, krijgen de personages een veel eerlijkere en mooiere band. De momenten waarop Adrian en Max samen zijn waren bevrijdend, rustig en vertrouwd. Eigenlijk zoals het zou horen. Maar Alter Ego en Aartsrivaal zijn eerder te vergelijken met The Avengers en niet een op zichzelf staand boek over één superheld. Er zijn er veel en niet iedereen is even betrouwbaar. Niet iedereen kan even goed met elkaar over weg en dat zorgt voor wrijving. Net als die dubbellevens die ze leven. En geheimen zijn niet altijd even goed te bewaren in grote groepen waarin mensen leven met verschillende gaven of krachten.

Nova was in dit verhaal wat ingewikkelder te volgen, maar dat creëert ook regelmatig medeleven bij de lezers. Haar dubbelleven zorgt nogal voor wat problemen. Ze zit in het hol van de leeuw, maar is zelf ook een gevaar voor de Rebellen, zonder dat ze er een idee van hebben. Desondanks doen de Rebellen ook goede dingen, en de innerlijke strijd die daardoor bij Nova ontstaat is daardoor erg herkenbaar. Je begrijpt waarom ze wilt infiltreren bij de Rebellen, maar ook waarom ze eigenlijk bij de Anarchisten hoort. Dat grijze gebied daartussen is soms goed zichtbaar en op andere momenten maar flinterdun. Dat zet je als lezer ook aan het denken.

Een goed doordacht en ijzersterk vervolg op 'Alter Ego' dat met zijn filmische elementen veel lezers zal aanspreken. Als deze reeks ooit verfilmd zal worden, zit ik op de eerste rij!

Reacties op: Aartsrivaal

36
Aartsrivaal - Marissa Meyer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker