Advertentie
    M-i-n-c-a Genreclub

*Let op, deze recensie bevat spoilers!*
Easton en Hartley zijn in ‘Verlangen’ hard voor elkaar gevallen, maar niet zonder slag of stoot. En een door een dronkenbui en een fikse ruzie, nemen beiden een drastisch besluit. Hartley vertrekt, maar niet voordat ze een aanrijding krijgt. Een aanrijding met Seb en Sawyer, de Royal-tweeling. Seb raakt in coma en Hartley raakt haar herinneringen van de afgelopen drie jaar kwijt. Als ze terug op school komt blijkt bijna iedereen hekel aan haar te hebben. Ze hoort verhalen, krijgt woorden toegefluisterd waardoor ze erachter komt dat ze blijkbaar een vreselijk mens was. Maar dan is er Easton nog. Iets zegt haar dat ze bij hem uit de buurt moet blijven, maar aan de andere kant hij is de enige die vriendelijke is tegen haar. In haar zoektocht naar antwoorden komt ze erachter dat er bijna niemand te vertrouwen is en dat ze meer problemen had dan ze zich ooit voor mogelijk had kunnen houden.

Wauw, na die cliffhanger uit ‘Verlangen’ zullen veel lezers niet hebben kunnen wachten om verder te kunnen lezen. Vanaf het eerste hoofdstuk wordt je weer meegezogen in de wereld van de Royals. Geheimen, intriges, geld, liefde en familie. Met alles zo zijn voor en nadelen komen al deze onderwerpen in elk boek weer terug. Heel af en toe was het een beetje ‘too much’ maar als je van een beetje drama houdt, is het goed te doen. Want zonder drama zou er geen verhaal zijn. Ik haatte het feit dat Hartley haar herinneringen kwijt raakte. Ze waren zo ver gekomen samen en nu moesten ze weer van voor af aan beginnen. En daarnaast bemoeiden een aantal vreselijke en onuitstaanbare personages zich ermee. Die irritaties en omwentelingen zorgden voor de juiste dosis spanning.

Het mooie aan dit verhaal was dat je Easton steeds aardiger, liever en oprechter kan gaan vinden. Het wordt tijd dat hij volwassen wordt. Daar komt hij zelf maar al te vaak achter en de manier waarop hij die groei doormaakt is best bewonderingswaardig. En niet alleen Easton maakt een groei door. Hartley komt erachter hoe anderen haar hebben gezien in de laatste drie jaar die ze zelf niet meer kan herinneren. Ze komt erachter dat ze zo niet meer wilt zijn en gaat daar verandering in brengen. Maar in Astor Park wis je het verleden niet zomaar uit. En met negatieve invloeden die buiten school om ook nog eens op Hartley drukken wordt het haar niet makkelijk gemaakt. Maar gaande het verhaal vinden Easton en Hartley elkaars trouw weer terug. Misschien dat het hen samen wel lukt. Maar sommige dingen zijn groter dan henzelf en kunnen ze niet alleen oplossen. Als ze dat nou maar nét wat eerder hadden ingezien…

In dit boek stonden de erotiek en de lichamelijke behoeftes niet zo veel op nummer één als in andere boeken. Ook dat kunnen veel lezers als een pluspunt ervaren. Want ondanks dat de erotische scènes nauwelijks weg te denken zijn bij deze boeken, zijn ze in dit verhaal nét wat meer van meerwaarde dan in sommige andere delen. Het was ook wat liever en minder expliciet. Ondanks de seksistische opmerkingen die af en toe langskomen, werd het verhaal erdoor versterkt.

Het schrijversduo onder naam van Erin Watt heeft zich met dit vijfde deel wel overtroffen wat betreft de Royals. Het is anders, het is nieuw, gevaarlijk en spannend. Wat wil je nog meer?

Reacties op: Anders, nieuw, gevaarlijk en spannend

160
Gevaar - Erin Watt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,50
E-book prijsvergelijker