Advertentie

In dit non-fictie werk brengt Christoph Ribatt op een aangename, zeer toegankelijke manier de geschiedenis van het restaurantwezen en eetcultuur naar voren. Aan de hand van korte anekdotes van bekende en minder bekende historische figuren legt hij uit hoe een restaurant draait enerzijds en hoe de gasten hun restaurantervaring beleven. De korte fragmenten en verhaaltjes maken dat het boek erg vlot leest en je toch alle informatie meekrijgt. De term docu-roman is hier dan ook zeer geschikt.
Verder refereert hij ook naar de bronnen waaruit hij zijn informatie heeft geput en deze zetten de lezer ook aan tot verder uitpluizen en opzoeken van informatie.
De indeling van het boek in 4 gangen is ook erg toepasselijk .
Aangezien ik niet goed wist wat te verwachten van deze schrijfstijl heeft deze roman mij in de positieve zin weten te bekoren en raad ik hem zeker aan aan iedereen die interesse heeft in voeding, eetcultuur en het restaurantwezen.

Reacties op: Non-fictie over de geschiedenis van het restaurant

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 21,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 21,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders