Advertentie

Twee kunnen een geheim bewaren als er een dood is, gaat over de tweeling Ellery en Ezra. Hun moeder Sadie moet naar een afkickkliniek, daarom moet de tweeling plotseling verhuizen naar Echo Ridge om bij hun oma te gaan wonen. De tweeling is nog nooit in Echo Ridge geweest, maar hebben er veel over gehoord. Voornamelijk omdat hun tante, de tweelingzus van Sadie, daar op 17 jarige leeftijd is verdwenen.
Nog voordat de tweeling het schooljaar in Echo Ridge is begonnen, krijgt het dorp opnieuw mysterieuze bedreigingen. Het lijkt er op alsof de dader van toen opnieuw wilt toeslaan. Wanneer er opnieuw een meisje verdwijnt, gaat Ellery opzoek naar antwoorden. Ze komt er achter dat iedereen in het dorp geheimen heeft en iemand er alles aan doet om de waarheid verborgen te houden.


Het verhaal word verteld vanuit twee perspectieven; het perspectief van Ellery en die van Malcolm. Malcolm is iemand die al zijn hele leven in Echo Ridge woont, hij zit bij de tweeling op school en raakt uiteindelijk met beide bevriend. De broer van Malcolm word verdacht van een moord, waardoor ik het perspectief van Malcolm heel interessant vond. Je krijgt hiermee inzicht in de gedachte die hij heeft over zijn broer en je ziet hoe moeilijk hij het vind om zijn eigen broer te verdenken van de nieuwe gebeurtenissen.
Ik vond het lastig om in dit boek te komen. In de eerste paar hoofdstukken worden heel erg veel namen genoemd. Het heeft mij ongeveer een pagina of 50 gekost om er achter te komen wie familie was van wie en welke personen bevriend met elkaar waren. Daarnaast vond ik de vertaling van het boek niet overal even sterk. Sommige woorden of zinnen zijn wat plat vertaald of er worden woorden gebruikt die ik in het dagelijkse leven nog nooit voorbij heb horen komen.

Het verhaal was onwijs spannend. Als je er eenmaal inzit, is het echt een pageturner. Ik wilde overigens heel erg graag weten wie de dader was. Voor mij was de uiteindelijke moordenaar totaal onverwachts. Naast de spanning gaat het boek ook over nieuwe vriendschappen aangaan en de familie van de tweeling speelt ook een grote rol in het verhaal.
Ik zou dit boek zeker aanraden als je opzoek bent naar een spannende pageturner die je niet meer weg kan leggen.

Reacties op: Twee kunnen een geheim bewaren

52
Twee kunnen een geheim bewaren - Karen McManus
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker