Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

In het familieweekend krijg Eefje post van haar oudste zus Annet. In een ouderwetse en degelijke envelop zit een officiële uitnodiging voor een familieweekend op de boerderij waar ze zijn opgegroeid. Het grijpt haar aan, want er is grote ruzie ontstaan na het overlijden van hun moeder en met deze onverwachte uitnodiging voelt ze zich buitengesloten omdat ze er niets van wist. Eefje zit zelf ook niet echt lekker in haar vel, maar haar man Jos denkt dat het goed is om te gaan, om dingen uit te praten en dus vertrekken ze om het verleden onder ogen te zien.

Het samenkomen van de familie blijkt een goede keus te zijn. Nu wordt er eindelijk gepraat, iets wat niet gebeurde na het overlijden van vader. Die dag werd op 'bevel' van moeder namelijk doodgezwegen, maar er is toen veel gebeurd en ieder heeft zijn eigen verhaal over die dag. Dan blijken er dingen te zijn verdrongen en komt er een hele hoop boven bij iedereen.

Het familieweekend is een zorgvuldig opgebouwde roman, waarbij de personages goed zijn uitgewerkt, net als de dialogen. Met kleine stapjes wordt duidelijk wat er jaren geleden op de boerderij is voorgevallen en waarom er over bepaalde dingen niet mocht worden gesproken. De jongste zus Sonja blijkt dagboeken te hebben van moeder welke antwoorden geven op de vragen die er al jaren zijn.

Klaske Bakker heeft een fijne schrijfstijl en levert een mooie subtiele roman af waarin het hebben van familie en het praten met elkaar van groot belang blijkt te zijn.

Reacties op: Mooie subtiele roman

4
Het familieweekend - Klaske Bakker
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,50
E-book prijsvergelijker