Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Lucy is getrouwd met Gerry. Ze heeft een maatje meer en is daar best onzeker onder. Maar ze is behoorlijk succesvol als kunstenares en als mede-eigenaar van het kunstcafé die ze samen runt met Richard, die verantwoordelijk is voor de heerlijkste taarten. Gerry is echter niet de echtgenoot van de maand en is erg denigrerend naar Lucy en gunt haar niets. Wanneer ze op een feestavond een grote paarse motor wint, denk hij alleen maar aan verkopen van het ding. Maar Lucy besluit dat het nu tijd voor haarzelf is en ze neemt motor rijlessen. Die gaan niet bepaald geweldig, maar haar doorzettingsvermogen zorgt ervoor dat het lukt. Dat er ook een toffe instructeur is, die haar stimuleert helpt daarbij zeker mee. En het blijft niet alleen bij de lessen, er is een aantrekkingskracht tussen die twee. Maar wat moet ze ermee? Ze is getrouwd.

Een heerlijke luchtige feelgoodroman, die zich afspeelt in Engeland aan zee. De keuze voor een thema als motoren, gecombineerd met kunst en taarten blijkt een zeer geslaagde keuze te zijn, want zo is er voor elke lezer wel iets herkenbaars in te vinden. Ook het feit dat Lucy ietwat worstelt met haar figuur en gewicht is anders dan anders, maar het maakt van Lucy een levensecht personage. En dat ziet Ash (de instructeur) ook. Helaas heeft hij weer te maken met een zeer jaloerse schoonzus, maar zijn ontwapenende dochtertje Daisy compenseert dat weer volop.

Zomer in het kunstcafé is het eerste deel uit een serie rondom een kunstcafé waarin motoren een grote rol spelen, met fijne personages en een heerlijk zomers romantisch verhaal.

Reacties op: Een heerlijk zomers romantisch verhaal

14
Zomer in het kunstcafé - Sue Mcdonagh
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00
E-book prijsvergelijker