Advertentie

Natalie Koch is geboren in 1966 in Eindhoven, maar heeft haar jonge leven in vele andere landen doorgebracht. In 2006 verscheen haar eerste boek ‘Streken’ en in 2011 kwam het eerste deel van de trilogie van de Verboden Universiteit uit, getiteld De erfenis van Richard Grenville. Volg haar via haar website http://natalie-koch.blogspot.nl/

De omslag is gemaakt door Marlies Visser, ook geboren in 1966. Zij is de bedenkster, ontwerpster en schrijfster van o.a. de prinsessenboeken. http://www.deprinsessen.nl/de-schrijfster/

De hoofdpersoon van het verhaal is de 19-jarige Alexa Westerhof. Zij mag een semester studeren aan een kleine Londense universiteit, Carnforth Park University. Ze heeft geen idee waarom juist zij deze uitnodiging krijgt, maar reist toch af naar Engeland. Mede om weg te komen van de bemoeizucht van haar moeder. Haar vader heeft ze nooit gekend en dit is altijd een lege plek in haar hart gebleven.

'Even was ze bang dat ze zichzelf zou verliezen en er een heel andere Alexa in Londen zou aankomen, een Alexa die zij ook niet kende.'

Op de universiteit komt ze er al snel achter dat het geen gewone universiteit is. Er is een Verborgen Universiteit, die is verweven met het bestaande gebouw. En het blijkt dat hier mensen zijn die haar vader kennen! Ze wordt steeds nieuwsgieriger en merkt dat haar vader Richard Grenville haar een erfenis heeft nagelaten: ze is een Maga. Tijdens haar studie taal- en letterkunde alsmede haar studie in magie ontwikkelt Alexa zich samen met haar vrienden (magisch en non-magisch) en leert veel over haar verleden en hoe ze een richting kan geven aan haar toekomst.

Dit eerste deel van een trilogie over de Verborgen Universiteit of Untraceable University is prachtig geschreven. Niet zo verwonderlijk gezien de muzikale en creatieve achtergrond van de schrijfster. Je kunt nog net niet de muziek van het verhaal horen. Een mooi coming of age verhaal over het opgroeien zonder vader, de ontwikkeling van vriendschappen, de dilemma’s tussen de magische en non-magische wereld, het leren vertrouwen van jezelf en anderen en het nemen van moeilijke beslissingen.

De magische wereld en de onze zijn zo mooi verweven dat het net lijkt alsof je er zo binnen kunt stappen. Over alle personages is goed nagedacht en ze hebben allemaal een rol die onmisbaar is in het verhaal. Het is een driedimensionaal verhaal waarin je wordt meegezogen in het prachtige Londen met zijn steegjes, obscure winkeltjes en barretjes waar je liever niet naar binnen zou gaan.

Dit verhaal is een mooie inleiding voor het 2e en 3e deel van de trilogie die reeds zijn verschenen. Wil je weten hoe het verder gaat? Lees dan ook deel 2: Het Levende Labyrinth en deel 3: De stad van de Alchemist. Beide zijn als papieren versie en als e-book te koop.

Reacties op: Spannende en prachtig geschreven 1e deel van een trilogie van Nederlandse bodem

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,50
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijBestel dit luisterboek voor  €14,99 bij

bestellen