Advertentie

“So I was right, wasn't I? It's still you, even in wolf form.”
He grunted.
“No sudden uncontrollable urges to go kill something?”
He rolled his eyes.
“Hey, you're the one who was worried.” I paused. “And I don't smell like dinner, right?”
I got a real look for that one.
“Just covering all the bases.” ? Kelley Armstrong

Een citaat van Kelley Armstrong uit afrekening, het derde boek uit de Darkest-powers-trilogie.
Het hoofdpersonage Chloe, een meisje van 15 jaar dat gezegend is met de gave om doden terug tot leven te wekken, is samen met de heks Tori, de weerwolf Derek en zijn broer, Simon de magiër op de vlucht voor een bedrijf dat genetische experimenten uitvoert. Zij zelf zijn slachtoffer geworden van z’n experimenten, vandaar ook hun gaven. Ze zitten ondergedoken bij een oude vriend van hun vader. Maar is hij wel wie dat hij zegt dat hij is en wat zijn, zijn bedoelingen?
De verhouding tussen Chloe en de twee jongens maakt het er niet gemakkelijker op. Chloe en Simon zijn heel goede vrienden, Simon is zelfs overduidelijk verliefd op haar. Maar voelt Chloe wel genoeg voor Simon om zijn gevoelens te evenaren? Doordat Chloe telkens bij de gedaantewisseling van Derek aanwezig is en ze samen op de vlucht zijn geweest, heeft dit ook voor een speciale band gezorgd. Gaat Chloe moeten kiezen? Clichématig zijn de twee meisjes geen goede vrienden. Tori haat Chloe omdat ze eigenlijk een oogje had op Simon maar hij haar niet zag staan vanwege Chloe. Tegen het einde worden ze natuurlijk vrienden en helpen ze elkaar. Hierbij komt nog kijken dat Chloe moet leren omgaan met het feit dat ze geesten kan zien, terwijl ze er alles voor over zou hebben om een gewone tiener te zijn.
Ik vond het een heel fijn boek om te lezen. Het was zeer spannend. Vooral tegen het einde zit het boek vol onverwachte wendingen, die enorm bijdragen aan de spanningsopbouw.
Dus heb je zin in een rustig avondje in de zetel en je wil een ontspannend maar toch spannend boek lezen: Afrekening van Kelley

Reacties op: