Advertentie
    Merel Genreclub

Als Truman Capote in de krant het bericht leest dat een rijke verbouwer van koren samen met zijn vrouw en twee kinderen doodgeschoten in hun huis gevonden waren, besluit hij naar Kansas te gaan om de begrafenis bij te wonen. Hij volgt de zaak en interviewt de betrokkenen. Dat leidde uiteindelijk tot dit boek.

Het boek is opgebouwd uit vier delen. Het eerste deel richt zich op het beschrijven van de vermoorde familie, het tweede deel op de moordenaars. In het derde deel gaat het om het vinden en berechten van de moordenaars, in het laatste deel over de afwachting en de uitvoering van de doodstraf. De gehele zaak wordt dus van begin tot eind beschreven, vanuit verschillende kanten belicht, en geeft daarmee een compleet beeld van dit drama.

Ondanks dat je als lezer vooraf weet dat de daders gepakt zullen worden en de doodstraf krijgen, is het boeiend om te lezen. Het precieze hoe en waarom blijft namelijk nog een tijd onbekend.

Truman Capote weet met veel respect voor alle partijen, dus ook voor de moordenaars, verslag te geven van alle gebeurtenissen en achtergronden. Hiermee weet hij, misschien geen sympathie, maar dan toch een soort gevoel van medeleven, voor de daders op te wekken. Want zou het ooit zover gekomen zijn als Perry onder betere omstandigheden opgegroeid was?

Truman Capote heeft duidelijk zeer veel moeite en tijd in dit boek gestoken. Het resultaat mag er dan ook zijn.

Reacties op: Prachtige reconstructie

Bestel dit boek vanaf  €7,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bij