Advertentie

Voor in het boek lees je de ontroerende woorden van de weduwe van Jack.

We staan niet altijd stil
Bij het woord "samen".
Maar het is een groot gemis,
Als "samen" uit je leven is.

Voor altijd in mijn hart.
Rika

In Bedrogen komen we opnieuw Jessica Block tegen in de rol van hoofdrechercheur van het NMB (Nederlandse Misdaad Bestrijding). We zagen haar al eerder in Donker verleden.
Cor Hettema, het Hoofd Operationele Diensten van het NMB had zijn pensionering uitgesteld om het NMB tot het succes te maken wat het op dit moment is.

NMB Planning & Control is een accountantskantoor als je de lichtreclame op de zijgevel mag geloven, maar de werkelijkheid is anders.
In dit pand zijn twee rechercheafdelingen gehuisvest in twee ondergrondse verdiepingen die via een geheime ingang bereikbaar zijn voor hun medewerkers.

Er is door een grote transporteur opdracht gegeven een schip te bouwen dat dankzij Stealth-eigenschappen onder de radar kan blijven en zich ongezien kan verplaatsen en kan doordat het geschilderd is met thermochromische lak met behulp van elektronische impulsen van kleur veranderen. Jessica vermoedt dat het als smokkelschip gebruikt zal worden en wil dit schip uit de vaart houden. Maar ze is te laat... Het lijkt wel of iemand mee heeft geluisterd, want het schip vaart al op internationale wateren!

Rintje Dijkema, de cyberexpert bij het recherchebureau van Vera Mooij wordt benaderd om de handel en transport van drugs in de gaten te houden.
Nederland, Turkije, China en Marokko worden door hem in de gaten gehouden.
Vera Mooij kennen we uit Machtsstrijd.

Je zult je wellicht afvragen wat de rol van Peter Vermeer in bovenstaande gebeurtenissen is?
Door de wisselende verhaallijnen uit perspectieven van verschillende personen wordt een en ander langzaam maar zeker duidelijk.

"Ze realiseerde zich opeens dat ze nog steeds gevangen zat. Weliswaar niet langer in een kaal slaaphok, maar toch. Ze beet op haar onderlip om haar tranen te bedwingen en plukte nerveus aan het koordje van haar nieuwe trainingspak... Over haar wangen liepen stille tranen."

Een blonde vrouw is een van de beruchtste huurmoordenaars in Europa; ze maakt heel verrassend ook jacht op mensen die dit zeker niet van haar hadden verwacht.
Pas in de allerlaatste hoofdstukken wordt duidelijk wie de geheimzinnige Chang Dai is die verantwoordelijk wordt gehouden voor de toenemende criminaliteit in Nederland en de verschuivende belangen in de drugsmarkt.

Bedrogen zit bomvol spanning, intriges, liefde, haat, wraak en verraad.
Zoals ook in zijn eerder werk heeft Jack Molenaar ook nu een verhaal geschreven dat verfilmd kan worden! De setting lijkt geschikt voor een James Bond-film en Jack Molenaar heeft dit gevoel door het hele verhaal heen kunnen verstevigen.

Ik heb Bedrogen graag gelezen en sloot het boek met tranen in mijn ogen omdat ik wist dat er geen vervolg meer zou komen...

Reacties op: 4,5/5* Een laatste groet!

1
Bedrogen - Jack Molenaar
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker