Advertentie

In dit 16e deel komt alles samen wat de witte profeet Geliefde en zijn katalysator Zienerprins FitzChevalric teweeggebracht hebben in de fantasiewereld van Robin Hobb. Daarom is het belangrijk om vanaf het eerste deel te beginnen aan deze serie.

“Het eindbloed zet alles in het leven in een afschuwelijk licht. Je ziet alle verbanden zoals ze zijn en zoals ze werkelijk waren in het verleden. Alle illusies smelten weg. Het onechte wordt net zo grimmig onthuld als de waarheid.”

Alle verantwoordelijkheid wordt op de schouders gelegd van Bij. Welke rol vervult ze nu? Dochter, zus, katalysator, wilde witte profeet, De Vernietiger of.... De onverwachte zoon. Bij weet het ook niet. Alleen haar onvoorwaardelijke liefde voor haar vader boeit haar. Ze is niet zeker van zijn liefde. Hij is meer bezig met zijn Geliefde. Ontvoerde Bij zal zichzelf moeten zien te redden en ze wordt daarbij bijgestaan door Wolfvader.

Wat een finale! Alle nog levende hoofdpersonen, levende schepen, draken, steden, landen uit vorige delen komen voorbij en dragen hun steentje bij. Er vloeit veel bloed, er vallen doden, maar alles in een gevecht tussen het goede en kwade.

Reacties op: Grandioos slot

113
De Boeken van Fitz en de Nar 3 - Het Lot van de Moordenaar - Robin Hobb
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 32,50 Bestel het e-book € 14,99
E-book prijsvergelijker