Advertentie

Dit boek kan ik iedereen aanraden want als je eenmaal aan het lezen bent kun je het moeilijk aan de kant leggen want dan wil je weten hoe het verder gaat en het is een boek wat makkelijk leest met een erg goede verhaallijn.
Hoofdpersoon is Adrià Ardèvol en woont in Barcelona in de tijd van Franco.
Zijn ouders willen hem zien schitteren in alles wat hij van hun moet doen en er gaat niets geen warmte van hun uit naar Adrià toe en door deze opvoeding is hij al snel volwassen.
Adrià zoekt dan ook vaak troost bij zwarte adelaar en sheriff Carson, dat zijn een bruin paard en plastic indiaan en heeft hij de zorg van kleine Lola.
Felix, de vader van Adrià heeft een antiekwinkel vol met goederen die hij op een slinkse manier heeft gekocht van de Joden want die wilden vluchten voor Hitler en met het geld dat ze kregen konden ze hun reis betalen.
Ook heeft Felix een kostbare viool in zijn bezit van de vioolbouwer Storioni en omdat Adrià verplicht op vioolles is raakt hij helemaal in de ban van de Storioni als zijn vader die aan hem laat zien en wil er dan ook dolgraag op spelen maar dit mag nog niet van zijn vader.
Bernat is de vriend van Adrià en speelt veel beter viool en dat kan Adrià niet goed hebben.
Op een gegeven moment is de vader van Adrià verdwenen en wordt vermoord gevonden.
Als Adrià ouder is probeert hij er achter te komen wie de moordenaar van zijn vader is geweest.
Er komen allerlei herinneringen bij Adrià naar boven en schrijft hij alles in briefvorm op waarbij hij een bekentenis doet aan zijn geliefde Sara.
Adrià en Bernat zijn altijd vrienden gebleven totdat Adrià op een onvoorstelbare tragedie om het leven komt.
Vind het een meeslepend verhaal met spannende, ontroerende en tragische momenten en het gaat ook over haat en liefde.

Reacties op: