Advertentie

Ik weet dat er veel zijn die het tweede boek beter vonden dan het eerste, maar bij mij was dat niet het geval. Ik vond Shadow and Bone leuker, juist omdat Alina nog alles moest ontdekken en we geïntroduceerd werden aan Ravka en de Grisha wereld. Niettemin was Siege and Storm echt geweldig.

Ik heb nou eenmaal een zwak voor personages die veranderen van een fragiel meisje tot een geweldige, sterke vrouw die niet bang is om een leider te zijn zelfs als haar relatie eronder lijdt. Ik heb zelfs nog een grotere zwak voor personages die niet perfect zijn en bijvoorbeeld tegen iedereens advies ingaat en doet wat die wilt. Aan de ene kant wil ik dat Alina de firebird vindt en the Darkling vernietigt, maar aan de andere kant wil ik dat ze met Mal vlucht en nooit meer terugkeert.

Ik moet wel zeggen dat ik dit boek af en toe een beetje saai vond. Er gebeurde naar mijn mening (na dat fantastische begin) vrij weinig en ik ergerde me aan het feit dat ze weer opgesloten zaten in the Little Palace. Een beetje maar. Mal begon ook op mijn zenuwen te werken, maar gelukkig was Nikolai daar ineens om alles goed te maken.

It’s Mr, Steal your girl. Who also happens to be a privateer. And a major. Don’t forget a prince.

Reacties op: Nikolai. Dat is alles wat ik wil zeggen.

7
Shadow and bone (02): siege and storm - leigh bardugo
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker