'De slaap en de dood' is opgedeeld in drie verhalen. 'Het boek van het bloed', 'Het boek van de zielen' en 'Het boek van de eeuwigheid'. Drie spannende boeken met delen uit de titel als rode draad voor het verhaal. Heel mooi gedaan. Dan is er nog een verhaallijn, dat van een meisje in een jeugd-psychiatrische instelling waarvan niet meteen duidelijk is wat daar aan de hand is. Geheimzinnigheid omringt die passages. De personages zijn sterk neergezet en vervullen ieder een eigen unieke rol. In de loop van het verhaal wordt het steeds duidelijker hoe deze met elkaar verweven zijn. De manier waarop het verhaal is geschreven zorgt voor een behoorlijke spanningsboog en een hoog psychisch element. Meteen al bij het openslaan van het boek wordt de toon gezet en is het verwachtingspatroon hoog. De verhaallijn rondom Hannah is levensecht neergezet. Haar overdenkingen, haar strijd en haar voelbare pijn zijn erg indrukwekkend. Wanneer je een boek leest waarin sprake is van een zeer opvallend thema, spanning, actie, overdenkingen, levensechte situatieschetsen en goed uitgewerkte personages, is het moeilijk om een boek weg te leggen. Het predicaat 'gedurfd en spannend' doet dit boek het meeste recht. en heel eigentijds en vooral zeer gedurfd thema zorgt voor een weergaloze thriller. Tel daarbij op de meer dan vloeiende schrijfstijl en je leest deze dikke pil het liefst in een keer uit. Bij voorkeur zonder onderbrekingen.

De controverse van dit onderwerp zal niet bij iedereen in goede aarde vallen. Het is nu eenmaal een gevoelige snaar in de samenleving. Want ja, is er meer dan dit leven? Het vraagstuk of er leven na de dood is en wat er gebeurt met een ziel na het overlijden is natuurlijk best heftig maar meteen ook erg interessant. Om het vervolgens in een verhaal te gieten en dat te doen op de manier waarop het hier is gedaan is ronduit meesterlijk. Het intrigeert, zet tot nadenken en is door het onbekende aspect erg mysterieus. De belevingen vanuit diverse perspectieven zorgen voor meerdere dimensies in dit verhaal. De emoties zoals paniek en faalangst worden gevoelsmatig erg goed weergegeven. De korte hoofdstukken houden het leestempo erg hoog, de spanning doet de rest. Het is duidelijk dat er veel research is gedaan rondom de klinische kant van dit verhaal. Het is allemaal zeer geloofwaardig ook al is het haast niet voor te stellen dat mensen zich hier voor openstellen. Bizar.........

Een goed opgebouwd verhaal, krachtige personages en een meer dan intrigerend thema. Een absoluut vernieuwende thriller die tot op het laatste moment spannend blijft.

Reacties op: Spannend met gedurfd thema!!

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Libris voor 15,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 15,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders