Advertentie

Als je van boeken houdt die over de tweede wereldoorlog gaan en zoekt naar onderwerpen waar nog niet veel over geschreven is, dan moet je dit boek lezen. Vaak wordt er enkel over de joden geschreven, maar ook de zigeuners hebben flink geleden in die tijd. Dit boek brengt dat aardig naar voren.

In een apart deel van Auschwitz worden de zigeuners weggestopt achter grote hekken welke onder stroom staan om niemand te laten ontsnappen. In dat deel wordt Helene geplaatst, samen met haar kinderen. Zijzelf is Duitse, haar man en kinderen zijn zigeuners. Ze mocht achterblijven, maar volgt haar gezin. Tijdens de moeilijke periode in het kamp wordt ze gevraagd door Mengele om de kinderen binnen het kamp les te geven. Deze kans grijpt ze met beide handen aan en daardoor wordt Helene van onschatbare waarde voor vele kinderen en moeders. Ondertussen worden er kinderen uit de klas gehaald voor de verschrikkelijke experimenten van Mengele. Iets wat ze met afschuw moet aanzien en niet kan voorkomen.

De seizoenen gaan voorbij en de oorlog gaat verder. Kan Helene haar eigen en alle andere kinderen redden? En hoe staat het met haar man Johann? Lees het in dit indrukwekkende verhaal, Het schooltje van Auschwitz.

Reacties op: Indrukwekkend verhaal over een vergeten groep

176
Het schooltje van Auschwitz - Mario Escobar
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker