Advertentie

Op vrijdag 29 september 2017 verdwijnt Anne Faber tijdens een fietstocht in de bossen bij Soest. Familie en vrienden zetten een grootscheepse zoekactie op touw, samen met de politie en het leger. Dertien dagen lang houdt de vermissing heel Nederland in zijn greep.

Dit boek is het verslag van die intense zoektocht en de nasleep ervan, gebaseerd op de getuigenissen van betrokkenen. Van de eerste aangifte van vermissing op die bewuste vrijdagavond tot de vondst van Annes jas in de bossen enkele dagen later, van de aanhouding van de dader tot de rechtszaak die volgde.

Anne: kroniek van een zoektocht is een gedetailleerde reconstructie van een van de meest geruchtmakende vermissingszaken ooit in Nederland. Een aangrijpend verhaal over liefde en saamhorigheid in tijden van angst, woede en verdriet.

Dit verhaal ligt voor iedereen nog heel vers in het geheugen. Een waargebeurd verhaal beoordelen als fictie kan ik niet opbrengen. Ook de discussie of het boek wel of niet goed geschreven is vind ik in deze ongepast.
Wat deze familie heeft moeten meemaken is niet in woorden te vatten. Zij wilden dit delen met de buitenwereld op hun eigen wijze. Hoe zij het hebben beleefd maar ook hoe zaken zijn aangepakt.
Het is gruwelijk en waargebeurd en in de eerste instantie vrij zakelijk gebracht. Maar hoe langer ik daarover nadenk, dit is wat nabestaanden en slachtoffers meemaken in Nederland. Het nawoord van de vader van Anne Faber heeft mij diep geraakt.
Ik lees veel thrillers die meestal een goede afloop hebben. Maar dit trauma komen deze mensen nooit meer te boven. Vijf sterren uit respect.

Reacties op: Erg indrukwekkend

213
Anne - Hans Faber Wim Faber
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker