Advertentie

Emma is dol op haar huis in Brighton, en ze is nog gekker op haar vriend Matt. Hoewel ze weinig van zijn verleden en zijn familie af weet, is Matt de perfecte partner en vader van hun tweejarige dochtertje Alice. Wanneer hij voorstelt om een vervallen landhuis in Zuid-Frankrijk te kopen aarzelt ze, maar zijn enthousiasme overtuigt haar, zelfs als dat betekent dat hij doordeweeks in Londen werkt, terwijl zij met Alice tussen de bouwvakkers zit.
Hun leven lijkt volmaakt, tot Matt op een dag niet thuiskomt. Emma raakt in paniek, zeker als ze vervolgens weken niks van hem hoort. Ze reist terug naar Londen om hem te zoeken, en doet een ontdekking die haar leven op zijn kop zet. Matt heeft daar nog een vrouw, en een zoontje van twee...
Totaal overstuur reist Emma terug naar Frankrijk. Wat moet ze nu? Ze besluit om het huis op te knappen en weer in de verkoop te zetten. En terwijl ze druk bezig is haar verleden te vergeten, biedt de toekomst gelukkig perspectief: ze vindt een baantje, ontmoet leuke mensen, en haar dochtertje Alice begint al een echt petite Francaise te worden. Misschien is het nu tijd voor Plan B - Mall te grazen nemen!

Het boek is in de ik vorm geschreven en nog twee andere personages in de derde vorm.
Het leest heel vlot weg en al heel snel zat ik in het verhaal en kregen de personages een plek in mijn hoofd. De tweede helft van het boek vond ik beduidend minder.
Mijn voorstelling van een plan B, na alle gebeurtenissen bleef een beetje uit omdat het verhaal bleef hangen. Erg jammer omdat ik de eerste helft wel een lekker tempo vond hebben. Wel was ik tevreden met de afloop, maar Plan B moet nog steeds komen:-)

Reacties op: Plan B

16
Plan B - Emily Barr
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker