Advertentie

‘Er zijn zoveel soorten wetenschappers.
Ze bestuderen buiten en binnen:
hemel en aarde, stenen en sterren, vlinders en spinnen.
Maar al hun vragen zullen altijd met ‘waarom’ beginnen.’

Ada Dapper, het waarom-meisje dat lezers kennen uit het prentenboek Ada Dapper, wetenschapper, gaat verder met vragen stellen en onderzoeken.

En deze keer mag jij zelf aan de slag! Verzamel verschillende ‘wetenschapsschatten’ (en houd ze geordend) en ga aan de slag met experimenten. Leer hoe je kunt zien hoe een zaadje ontkiemt en hoe fruit rot. Bekijk in je eentje de maan of ga samen aan de slag met een chemische reactie.

Tegelijkertijd geeft dit werkboek veel tips over het zijn van een wetenschapper. Waar begint een experiment, welke kwaliteiten moet een onderzoeker bezitten en vooral: welke veiligheidsmaatregelen moet je nemen? Ook wordt aandacht besteed aan recyclen en het milieu.

Zo laten de makers zien dat wetenschapper-zijn niet alleen betekent dat je scheikundige proefjes kunt doen, maar ook dat je vaak lang moet wachten zonder direct resultaat, rekening houdt met de omgeving en vooral veel moet schrijven en wachten en wachten.

Ada is de klasgenoot van Roza Rozeur ingenieur waarvan vorig jaar een werk- en knutselboek is verschenen. Dit grote werk- en knutselboek voor topwetenschappers van Ada Dapper is bijna 100 pagina’s dik met ook de aansprekende illustraties van David Roberts. Edward van de Vendel heeft weer de fijne Nederlandse vertaling verzorgd. Het boek is zelfs gecompleteerd met een woordenlijst.

Een grote aanrader voor de ondernemende jongere lezer die met meer dan 40 interessante, leuke, uitdagende activiteiten en knutseltips ieder moment van het jaar hiermee aan de slag kan. Of net als een echte wetenschapper even moet wachten tot de lente als de plantjes in een kweekkas kunnen!

Reacties op: serieus werk voor de jongere wetenschapper

1
Ada Dappers grote werk- en knutselboek voor topwetenschappers - Andrea Beaty
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker