Advertentie

Wist je dat het heelal zelfs aanwezig is in de ruis op de radio? Dat je bestaat uit sterrenstof? En hoe lang doe je met de auto over een rondje om de aarde?
Dit zijn vragen uit slechts het eerste hoofdstuk van dit super informatieve boek over het heelal.

Dit prachtige boek over astronauten, raketten en satellieten behandelt meer dan alleen de informatie over sterren en planeten. Waarin dit boek wezenlijk verschilt van andere ruimteboeken is de uitgebreide informatie over het Internationale Ruimte Station (ISS), de opleiding tot astronaut, de bedreiging vanuit het heelal. Ook is er aandacht voor de toekomst van het ruimtereizen: wellicht wordt de maan een springplank naar Mars?

Een schat aan informatie in dit boek, die heel overzichtelijk wordt weergegeven en wordt gecompleteerd met een uitgebreide verklarende woordenlijst. De lopende tekst is weergegeven in één lettertype, afgewisseld met gekleurde weetjesblokken. De vele illustraties zijn op een vloeiende manier aan de bladzijden toegevoegd. Katinka Vandersande heeft een boeiende manier van illustreren ontwikkeld: de schijnbaar eenvoudige afbeeldingen bevatten meerdere details. Let maar op de Ariane 5-raket of het aankoppelen van een Sojoez aan het ISS.

Informatief voor de jeugd en zeer bruikbaar voor schoolprojecten. Geschikt voor de geïnteresseerde lezer, maar ook voor degene met weinig kennis over de ruimte. Daarnaast is Reis naar de sterren door zijn volledigheid geschikt voor volwassenen. Al is het maar dat zij zien dat de ruimtevaart niet alleen geld kost, maar voor het leven op de Aarde ook veel oplevert. Internationale samenwerking op aarde zorgt in de ruimte voor eensgezinde operaties in de vorm van (communicatie)satellieten en wetenschappelijke ontdekkingen over bijvoorbeeld de ontwikkeling van het lichaam.

Met het lezen van dit veelzijdige boek is het net of je de verhalen van Frank De Winne en André Kuipers over hun ruimtevaartopleiding en -reizen leest. Met Reis naar de sterren komt het heelal dichterbij! Ad astra! Een absolute aanrader.

Reacties op: Ad astra, heelal en ISS!

2
Reis naar de sterren. Over astronauten, raketten en satellieten - Angelique Van Ombergen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker