Advertentie
    Renate Genreclub

Hitte is het NA debuut van Lis Lucassen, het eerste deel ook in de serie, Hitte, Razend en Zomer.
Een serie die nu opnieuw is uitgekomen met hele andere covers, heel anders maar ze passen toch goed, ook krijg je er een zomers gevoel van.

Hitte gaat vooral over Daan een jongen die het best wel moeilijk met zichzelf heeft, die zijn jongere broertje steeds afbekt, in de zomer vakantie moet hij met zijn ouders en broertje op vakantie, iets waar hij totaal geen zin in heeft, in het resort waar ze zitten werkt Lynn het andere hoffdpersonage.
Ze leren elkaar kennen, trekken beetje bij beetje naar elkaar toe, maar blijven geheimen voor elkaar houden, zullen ze die geheimen los kunnen laten?

Nu denk je vast goh, dat klinkt wel heel erg voorspelbaar, en dat klinkt het wel maar dat is het dus niet, ondanks dat je steeds denkt zo zit het, zet ze je toch steeds op het verkeerde been, door haar personages stap voor stap meer van hun geheimen prijs te geven.
Ook heeft ze leuke bij personages in het boek zoals Lynn haar collega en Daan zijn broertje.

De stijl van Lis Lucassen is heel fijn om te lezen, ze ontrafelt beetje bij beetje de trauma's en geheimen van Lynn en Daan, ze laat je nadenken over de gebeurtenissen in het boek, ze laat je zien dat het leven niet alleen zwart of wit is.
Het is knap hoe ze de toch wel heftigheid heeft verwerkt in het boek, want het wordt nooit een zwaar boek, maar ze laat je wel mee lachen en mee huilen met Daan en Lynn.
De spanning tussen Daan en Lynn spettert van de bladzijdes af.
Het is dus echt een verhaal waar je van kan genieten met liefde en de nodige drama's.

Reacties op: liefde en de nodige drama's.

131
Hitte - Lis Lucassen Olga Hoekstra
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker