Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Spannend, goed geschreven en waarheidsgetrouw!

Sabine 06 februari 2019
Het verhaal begint direct spannend met de reanimatie van een ogenschijnlijk dronken visser. Hierdoor zit je direct goed in het verhaal en het stimuleerde mij verder te lezen.
Deze reanimatie is het startpunt van het onderzoek van Renske, expert gevaarlijke stoffen en arboprofessional, ze gelooft namelijk niet dat visser Henk is overleden door een noodlottig ongeval. Ze kent hem van de tennisclub en hij drinkt nooit alcohol. Later blijkt dat hij een stiekeme drinker was, maar dat weerhoudt Renske er, om meerdere redenen, niet van om zich vast te bijten in zijn overleiden.
Ook de zoon en dochter, beiden in de puberleeftijd, spelen een belangrijke rol in het verhaal. Evenals Marcel, een goede bekende van Renske die bij de politie werkt. Marcel gelooft Renske in eerste instantie niet en stoort zich aan haar vasthoudendheid.
Er komen meerdere verhaallijnen samen in dit boek, in eerste instantie lijken deze op zichzelf te staan, maar naar mate het verhaal vordert worden ze op een knappe manier in elkaar verweven.

Onder Invloed is het debuut van Tamara Onos en er komen meer Renske Nijland thrillers, persoonlijk kijk ik daar erg naar uit en ik hoop dat we dan nog meer over de hoofdpersonen te weten komen. Het verhaal leest prettig, bevat geen moeilijke woorden of ingewikkelde zinsconstructies, en houdt je in z’n greep.
Tamara Onos is zelf ook arboprofessional en ik moet zeggen dat dat heel duidelijk blijkt uit de manier waarop de chemicaliën, laboratoria en alles daaromheen zijn beschreven, alles is zeer geloofwaardig en klopt. (Geen CSI-praktijken…)
Verder woont Tamara in Ellecom en is moeder van drie zonen.

Ik geef het boek 5*****.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Sabine

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.