Advertentie
    Samantha Stroombergen Hebban Recensent

Hypes. Ze werken enerzijds goed omdat er dan veel boeken verkocht worden. Anderzijds zijn de verwachtingen zo hooggespannen dat een thriller wel veel waar moet maken om hieraan te voldoen. Voor mij stelde het boek niet teleur, maar het gaf ook geen 'wauw, wat een vet boek'-gevoel.

Interessant aan De droogte is vooral de setting. Door die aanhoudende droogte slaan mensen door. In het geval van de familie Hadler zelfs zo erg dat de vader Luke zijn vrouw en zoon vermoord. Tenminste, dat is de heersende gedachte, maar hoofdpersoon Aaron Falk begint na een gesprek met de ouders van Luke zijn twijfels te krijgen. Luke was daarnaast vroeger zijn beste vriend. Kan hij wel echt in staat zijn te moorden?

In ieder geval geeft dat een andere sfeer dan je in veel andere boeken tegenkomt. Jane Harper weet de setting goed te schetsen. De personages krijgen zelfs iets logs en traags, hoewel ze allemaal toch duidelijk hun eigenlijk karakter hebben. Het verloop van het verhaal gaat ook wat langzaam; écht spannend wordt het niet.

Reacties op: Hypes zijn altijd lastig

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €13,99 bijBestel dit luisterboek voor  €16,99 bij

bestellen