Advertentie

Haar hele leven heeft Floor in de schaduw geleefd van haar aantrekkelijke en succesvolle zusje Bente. Zij leek alles goed voor elkaar te hebben, een mooie sympathieke man, meerdere huizen, veel geld en ze was een zeer gewaardeerd fotomodel. Terwijl de onzekere Floor voor hun ouders zorgde, leek Bente volop in het leven te staan. Floor, nu lichtelijk overspannen probeert houvast in het hier en nu te vinden en duikt daarvoor in de spiritualiteit. Echter wanneer ze net weer een beetje haar draai heeft gevonden en weer is begonnen met werken komt Feenstra, een ranzige oplichter hun leven binnen wandelen…

De weg van het water is een spannende roman over veerkracht, kwetsbaarheid, familiebanden en oplichting. Trudi Rijks gunt de lezer een kijkje in de moeizame relatie tussen een moeder en dochter, de verwarde belevingswereld van een jonge Korsakov patiënte en de hersenspinsels van een amateuristische oplichter. Zo wordt het verhaal van diverse kanten belicht. Vooral de belevingswereld van de verwarde Bente, die zo nu en dan en helder moment beleeft wordt mooi in beeld gebracht. Het aantrekkelijke aan dit verhaal is dat de personages vanuit meerdere hoeken worden belicht, zo is de misdadiger Feenstra behoorlijk egocentrisch, maar weet hij zo nu en dan toch de lezer te verrassen met de keuzes die hij maakt. Kim de dochter van Floor komt weliswaar onverschillig over, maar blijkt toch een goed hart te hebben en Floor heeft veel meer vechtlust in zich dan ze voor mogelijk hield.

De weg van het water is vooral een pakkend verhaal gebaseerd op ware gebeurtenissen met realistische personages zonder al te veel opsmuk.

Reacties op: Verhaal zonder al te veel opsmuk

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,99 Bestel het ebook bij Libris voor 11,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 11,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders