Advertentie

De man van Isabel is verongelukt en als na een aantal maanden blijkt dat hij zijn gezin niet goed verzorgd heeft nagelaten is ze ten einde raad. Isabel is violiste en heeft zich eigenlijk nooit veel met het huishouden bemoeid en voor de kinderen was er een kindermeisje. Juist op het moment dat ze niet weet hoe ze haar financiële problemen moet aanpakken erft zij een groot huis van haar oudoom, met wie ze eigenlijk nooit contact had maar ze is de enige erfgenaam nog. Ze besluit alles in London achter te laten, ook haar werk als eerste violiste, en verhuist met de kinderen naar het platteland. Eenmaal daar aangekomen is het Spaanse Huis niet meer helemaal zoals ze zich herinnert: het is totaal verwaarloosd. Waar is ze aan begonnen want veel geld om het op te knappen heeft ze ook niet. Haar buurman Matt, aannemer, biedt zijn hulp aan en dat is fijn want Isabel heeft geen verstand van bouwkundige klussen. Matt heeft echter een verborgen agenda want hij aast al jaren op het huis en was er eigenlijk vanuit gegaan dat hij er na de dood van de oude man in zou kunnen trekken, zijn vrouw heeft de man notabene jaren verzorgd.
De eerste tijd hebben zowel Isabel als de kinderen het erg moeilijk in het oude huis waar niet eens een fatsoenlijke badkamer is. Ondertussen is Matt druk bezig met verbouwen maar wat doet hij nu eigenlijk precies?
Het zoontje van Isabel, Thierry, heeft na de plotselinge dood van zijn vader niet meer gesproken. Na verloop van tijd lijkt hij zich echter in zijn nieuwe omgeving steeds beter op zijn gemak te voelen en hij sluit een soort van vriendschap met een van de bouwvakkers. Deze Byron leert hem veel over de natuur en Thierry vindt ook het gezelschap van zijn honden fijn. Ook dochter Kitty lijkt haar draai te vinden, ondanks dat ze niet eens lekker kan badderen!! De verbouwingen kosten Isabel echter haar laatste cent….hoe zal dit aflopen?

Een heel fijn boek om te lezen, met af en toe een verrassende wending maar ook een aantal zaken die ongeloofwaardig zijn. Over het laatste moet je eigenlijk niet te veel nadenken, en dan is het een heerlijk boek wat je achter elkaar uit wilt lezen.

Reacties op: Fijn boek

129
Nachtmuziek - Jojo Moyes
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 10,00 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker