(Recensie komt oorspronkelijk hiervandaan: https://nlboekenrecensies.wordpress.com/de-hobbit-j-r-r-tolkien/)

The Hobbit – J.R.R Tolkien
Op een dag komen er zomaar dertien dwergen op bezoek bij meneer Bilbo Balings, vergezeld door de beroemde tovenaar Gandalf. Ze komen een feestje vieren in zíjn hobbithol; een afscheidsfeestje welteverstaan. De volgende dag gaat de groep op reis om in het oude Moria een schat te zoeken. Tot zijn grote schrik stelt Gandalf voor dat Bilbo meegaat als het veertiende lid van de expeditie. Voor hij het weet, is hij op avontuur en komt hij in aanraking met trollen, reusachtige wolven, spinnen, aardmannen en niet te vergeten de oude draak Smaug. Zo wordt Bilbo de meest wereldwijze hobbit ooit.

Iets van twee jaar geleden kreeg ik voor kerst dit boek. Mijn hele familie had er iets van een hype van. Ik kende The Lord Of The Rings niet echt goed, ik kende de films wel, maar had ze nooit gezien. Dit boek was dus wel een leuke kennismaking met de serie.
Iets wat me wel verbaasde, was de hoeveelheid die er gebeurde in één pagina. Er was ontzettend veel actie maar het was wel binnen twee bladzijden afgelopen, wat me persoonlijk wel verbaasde.
Het boek is niet dik, maar er zijn wel erg veel gebeurtenissen aanwezig in het boek,daardoor is het wel wat logischer dat ze in drie delen het boek verfilmen.
Als niet kenner van de serie is het boek persoonlijk wat minder, het zorgde er ook niet echt voor dat ik helemaal enthousiast werd over de serie. Het begin was persoonlijk meer verwarrender omdat ik niks van LOTR wist.
Het boek was wel leuk om te lezen, maar minder omdat ik de serie niet kende.

Ik geef het boek 2.5/5 sterren.

Reacties op: De Hobbit - J.R.R Tolkien

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 11,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 11,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders