(Recensie komt oorspronkelijk hiervandaan: https://nlboekenrecensies.wordpress.com/the-selection-kiera-cass/)

The Selection- Kiera Cass

For thirty-five girls, the Selection is the chance of a lifetime. The opportunity to escape the life laid out for them since birth. To be swept up in a world of glittering gowns and priceless jewels. To live in a palace and compete for the heart of gorgeous Prince Maxon.
But for America Singer, being Selected is a nightmare. It means turning her back on her secret love with Aspen, who is a caste below her. Leaving her home to enter a fierce competition for a crown she doesn’t want. Living in a palace that is constantly threatened by violent rebel attacks.
Then America meets Prince Maxon. Gradually, she starts to question all the plans she’s made for herself—and realizes that the life she’s always dreamed of may not compare to a future she never imagined.

Sinds ik op Facebook lid ben geworden van groepen voor YA boeken, kwam dit boek ontzettend vaak voorbij, er werd lovend over gesproken.

Persoonlijk twijfelde ik, omdat ik dacht dat het een boek was die vooral over romantiek ging, maar ik besloot het toch te proberen.

De wereld van het boek is een wereld met een soort standenmaatschappij, het gaat van één naar acht. De mensen van één hebben het goed en zijn eigenlijk van koninklijke afkomst. De mensen van acht leven op de straat.

America van het boek is van vijf. De mensen van vijf zijn artiesten of schilderaars. Het leven is oke, niet geweldig, soms hebben ze moeite om eten op tafel te krijgen.

Ze heeft stiekem een vriendje, Aspen, hij is een nummer zes. Omdat America een vijf is en Aspen een zes, kunnen ze niet zomaar trouwen.

Als America’s familie een brief thuis krijgt over de Selectie, de zoektocht naar een vrouw voor prins Maxon, geeft ze uiteindelijk toe. America gaat er vanuit dat ze toch niet gekozen wordt, er wordt namelijk maar één meisje per provincie uitgenodigd. Als de uitzending begint waarin alle meisjes worden opgenoemd, schrikt America ontzettend als haar naam ertussen zit.

Vanaf dat moment veranderd het leven van America drastisch, in minder dan twee weken tijd woont ze in het paleis van de prins, totdat hij haar wegstuurt.

Verder ga ik niet verklappen, wel ga ik zeggen dat er op een begeven moment sprake is van een Love Triangle, hij is in dit boek niet heftig aanwezig, maar ik meld het wel voor de mensen die er niet van houden.

Dit boek las makkelijk, en de humeur die erin zat, maakte me soms erg lachen. Als je even een boek wil hebben voor er tussendoor, raad ik je met de volle 100% aan om dit boek te lezen. Hij leest vlot en veel romantiek komt er ook weer niet aan bod. Minpunten heeft dit boek eigenlijk niet, maar mijn favoriet is het ook niet. Maar de humeur in dit boek vond ik zeer vermakelijk en zorgde ervoor dat ik deel twee wel moest hebben!

Ik geef dit boek 4/5 sterren.

Reacties op: The Selection - Kiera Cass

Bestel dit boek vanaf  €15,00 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €6,79 bij