(Recensie komt oorspronkelijk hiervandaan: https://nlboekenrecensies.wordpress.com/the-5th-wave-rick-yancey/)

The 5th Wave – Rick Yancey

After the 1st wave, only darkness remains. After the 2nd, only the lucky escape. And after the 3rd, only the unlucky survive. After the 4th wave, only one rule applies: trust no one.

Now, it’s the dawn of the 5th wave, and on a lonely stretch of highway, Cassie runs from Them. The beings who only look human, who roam the countryside killing anyone they see. Who have scattered Earth’s last survivors. To stay alone is to stay alive, Cassie believes, until she meets Evan Walker. Beguiling and mysterious, Evan Walker may be Cassie’s only hope for rescuing her brother–or even saving herself. But Cassie must choose: between trust and despair, between defiance and surrender, between life and death. To give up or to get up.Het boek begint te vertellen over Cassie, een tiener die haar familie is kwijt geraakt door de aliën invasie. Ze denkt dat ze een van de laatste mensen op aarde is. Hoewel ze dolgraag mensen wil tegen komen, zal ze ze toch niet kunnen vertrouwen. De silencers, zo noemt Cassie de aliëns, zien er precies hetzelfde uit als mensen en gedragen zich er ook naar. Dit zorgt ervoor dat niemand elkaar kan vertrouwen.

Als Cassie een jongen tegenkomt in een supermarkt, niet om te winkelen, maar om deze te plunderen voor voedsel, zegt hij hoe je een silencer kan herkennen. Ze vermoorden je namelijk gelijk. Cassie twijfelt echter nog steeds of ze hem wel kan vertouwen en neemt dan het besluit om hem te vermoorden. De dagen erna denkt ze nog steeds aan hem, of het wel een goede keuze was geweest.

In dit boek is er sprake van meerdere perspectieven, die het boek in delen verdeeld. In principe zijn er drie hoofdpersonages, Cassie zelf, een menselijke jongen en een silencer. Elk personage lijkt totaal niet op de ander, ook worden dingen toch net weer wat anders beschreven, waardoor de verschillende personages echt tot leven komen op de bladzijdes.De wereldopbouw in dit boek vond ik persoonlijk ook goed, ik kreeg een goed idee over hoe de wereld eruit zag. Dit komt mede doordat Cassie terugblikt over de waves, de aliën aanvallen.

Wat ik persoonlijk wel jammer vond, was dat er in een bepaald deel een stuk inzat die ietwat voorspelbaar was, echter kon ik er in dit boek geen minpunt van maken, want ik ben echt een fan geworden van dit boek.

Ik wilde het namelijk niet uit lezen. Dit zorgde er ook voor dat ik er een week mee bezig was, omdat ik niet wilde dat het eindigde. Ik wilde niet weten hoe het zou eindigen, ik wilde geen afscheid nemen van Cassie.

Gelukkig is er een opvolgend deel, en die is al uit. The Infinite Sea. Dit boek zal ik ook zeker aanschaffen!

Ik geef dit boek de verdiende 5/5 sterren. Ik raad hem je zeker aan!

Reacties op: The 5th Wave - Rick Yancey

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders