Advertentie

Dit verhaal speelt zich af in de toekomst wederom na een grote oorlog. In wat nu Chicago is. De maatschappij is verdeelt in 6 groepen. Oprechtheid, Zelfverlochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap, Eruditie en de groep waar je niet bij wil horen de Fractielozen. In deel twee Opstand blijf je de belevenissen van Tris volgen. Ze kiest om haar Zelfverlocheningshart te volgen en doet er alles aan de opstand in de naar haar idee goede richting te sturen. Samen met het liefdes leven en de spanning met extreme avonduren geeft dit een boek die je in een treinvaart uitleest.

Er zijn momenteel veel dystopisch boeken en ze lijken al snel op elkaar maar toch weet elke schrijver zijn eigen draai er aan te geven.
Door de makkelijk te lezen schrijfstijl van Veronica Roth is dit boek toch weer heel anders dan Hongerspelen. Al zijn er natuurlijk wel vergelijkingen met het derde boek. Maar ik denk dat Opstand je net iets meer laat denken.

De verfilming van dit boek is zo compleet anders dan het boek dat het voor mij bijna geen verfilming meer is, maar een ander verhaal.

Reacties op: Zal ze haar hart kunnen volgen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,99 Bestel het ebook bij Libris voor 11,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 11,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders