Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Mooi tijdsbeeld van WO1

Deze historische roman speelt zich af in de Eerste Wereldoorlog. Eline woont samen met haar man Wieger en hun kinderen Laurens en Emma in Leiden.
Ondanks de oorlog leiden zij een onbezorgd leven. Wieger is archeoloog.
Als er in Drenthe een veenlijk gevonden wordt, gaat Wieger daar naar toe en laat zijn gezin voor een onbekende tijd in Leiden achter.
Na enige tijd volgt dan ook zijn gezin. Maar kan Eline in het arme, eenvoudige en streng gelovige dorpje aarden?
Als dan ook nog de Spaanse griep uitbreekt breekt een moeilijke tijd aan.
Komen zij ongeschonden door deze periode heen?

In dit 363 pagina’s bevattende boek weet Michelle Visser de lezer te boeien door Eline neer te zetten als een persoon waar je mee meeleeft. Die de nodige problemen veroorzaakt, maar ook de nodige problemen voor de kiezen krijgt.
Je gaat haar waarderen en in je hart sluiten. Ook de overige personages worden goed verwoord. Maar....Eline is echt wel de hoofdpersoon waar alles om draait. Het tijdsbeeld van de Eerste Wereldoorlog voel je, zeker in het Drentse dorpje. De weinige rechten van vrouwen, waar inmiddels wel voor gestreden wordt door onder andere Aletta Jacobs en de honger.
Ook de gevolgen van de Spaanse griep en de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog komen in het boek Eline duidelijk naar voren.
Ondanks alle ellende ten tijde van de Eerste Wereldoorlog is dit een roman
die veel positiviteit uitstraalt en mede door de fijne vlotte schrijfstijl van Michelle Visser met veel plezier gelezen kan worden.
Met de roman Eline heeft Michelle Visser het tijdsbeeld van de Eerste Wereldoorlog “zichtbaar” gemaakt.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Tanneke Burggraaff

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.