Advertentie

Een zachte rode kaft, en een kat. Veel dingen kan je je daarbij voorstellen waarover het verhaal zou gaan, maar waarschijnlijk is het allemaal mis. Met de titel Kattentijd maakt Ellen Verstrepen een nieuwe betekenis aan wat je bij dat woord zou kunnen voorstellen, ze geeft het ook als zeer leuke introductie tot betekenis aan het woord.

Als lezer volg je namelijk het leven van 2 vrouwen. Een leven dat voor beide bizar genoeg zo verschillend is, maar toch bijna dezelfde uitkomst geeft, dat hun levens op de een of andere manier hun pad blijft kruisen. Kruisingen die als het van hun beider afhing, liever niet zouden voorvallen. Als lezer wordt je ondergedompeld in de dagelijkse bekommernissen van hun leven, en enkele opvallende gelijkenissen tussen de vrouwen, waaronder dezelfde mannen. Wat volgt is een soort rollercoaster voor beide. Er wordt steevast afgewisseld met de standpunten van Fauve en Severine, waardoor je langs beide kanten wel een uniek beeld meekrijgt.

Ellen Verstrepen bewijst met dit boek dat ze ontzettend goed kan schrijven. Bepaalde passages zorgen ervoor dat de emoties van het papier druipen en het is als lezer ontzettend makkelijk om in te voelen wat de gevoelens zijn van de personages. Tussen alles door vindt Ellen ook nog tijd om enkele leuke Vlaamse mopjes erbij te plaatsen. Als (Vlaamse) lezer zorgt dit er ook wel voor dat je af en toe enkele herkenningen tegen komt of toch wel eens even moet grinniken bij verwijzingen. Het enige zonde dat dit boek heeft is dat sommige passages toch wel iets te rauw beschreven worden, en dat het soms ook een beetje 'over the top' aanvoelt. Soms is less more. En dat had bij enkele van deze scenes wel gemogen.

Kattentijd is na het lezen zeker geen verloren tijd, maar het is ook wel een verhaal waar je tijd voor moet maken. Verwacht met dit boek geen feeldgood waar je zomaar even doorkan. Dit boek brengt een bepaalde zwaarte en mistroostigheid aan gevoelens met zich mee. Ideaal boek om wel eens te lezen tijdens de grauwere dagen. Niet meteen voor een zomeravond :)

Reacties op: Roman zonder feelgood.

21
Kattentijd - Ellen Verstrepen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker