Ik mocht dit boek lezen als onderdeel van Hebban Buzz. Een fantasy van Nederlandse bodem? Ik was direct nieuwsgierig, vooral ook omdat de wereld me al vanaf de achterflap aansprak. Al vanaf het eerste hoofdstuk wist ik dat dit echt een boek voor mij zou zijn. De wereld vond ik ontzettend interessant, met de draken, luchtschepen en de manier waarop er omgegaan wordt met magie. Ook de schrijfstijl vond ik fijn: op een duidelijke manier en zonder ergens teveel woorden aan te verspillen vertelt Adrian Stone het verhaal van Marit, Auric en Eamon.

De hoofdpersonages spraken me erg aan. Zelf ken ik niemand met autisme, dus ik kan niet vertellen in hoeverre Auric's autisme realistisch neergezet is. Ik vond hem wel een gelaagd personage. Ik snap waarom Marit het aan de ene kant lastig vindt om voor hem te zorgen, maar aan de andere kant heel veel van hem houdt. Marit zelf is lief en zorgzaam, zonder dat ze een meegaande vrouw zonder karakter wordt. Eamon is op zijn beurt erg mysterieus. Je leert gedurende het verhaal steeds meer over zijn karakter en achtergrond.

De Klauw zit vol spanning, avontuur en magie. Adrian Stone zorgt ervoor dat het boek geen enkele keer saai wordt. Wel vond ik de verhaallijn af en toe iets te snel waardoor gebeurtenissen wat fragmentarisch aan gaan voelen. Maar met mijn fantasie kon ik die ontstane gaten makkelijk opvullen om de scène volledig te laten aanvullen. De Klauw heeft mij positief verrast en ik ben erg benieuwd wat het tweede deel ons gaat brengen!

Reacties op: De Klauw

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersBestel dit luisterboek voor  €12,99 bij

bestellen