Advertentie

Heerlijk boek waar je vanaf de eerste bladzijde ingetrokken wordt.
Daniel heeft als peuter chemicalieën om foto's te ontwikkelen gedronken en is daarvan uiteraard heel ziek geweest, zo goed als dood, maar een dokter heeft hem erdoor gehaald. Sinds dat vooral is vooral zijn moeder overbezorgd en krijgt hij heel lang moedermelk. Een obsessie voor borsten is zeker aanwezig.
Daniel is een eigenzinnige jongen die veel op het dak van de bibliotheek zit. Hij leert zichzelf lezen en verslindt zowat alle boeken van de bibliotheek. Dat hij zelf schrijver gaat worden staat dan al wel vast.
Er komt een kleurrijke huishoudster voor in het boek, Winnie, die heel veel invloed op de kinderen van het gezin heeft, het is een vertrouwenspersoon en ze is ook gewoon heel grappig.
De dokter die hem geopereerd heeft als peuter, heeft een eigen verhaallijn, vooral zijn vrouw dan en uiteraard zijn er af en toe raakvlakken in deze verhaallijnen.

"De eland is de koning van de dieren in een gebied waar het te koud is voor de leeuwen."

Het boek bevat heel veel korte hoofdstukken die niet altijd aan elkaar hangen, maar dat is niet erg, het verstoort het leesritme zeker niet. Het gaat over relaties, over leugens en waarheid, heel veel over schuldgevoelens, maar ook over vastzitten in een liefdeloze relatie. Dit is het debuut van Lykele Muus en het is indrukwekkend.
Het is tragisch, komisch en alles ertussenin.

Reacties op: Wanneer liegen geen optie is

88
Eland - Lykele Muus
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99
E-book prijsvergelijker