Advertentie

Recensie : Pokerface – Buddy Tegenbosch
2012
ISBN :9789000307081
Uitgeverij van Goor

Sem is 16 en zit in 5 VWO, zijn hobby is ijshockey. Op een dag wordt hij gevraagd voor het eerste team. Die kans pakt hij met beide handen aan. In de twee weken die hij krijgt om zich te bewijzen merkt hij dat het niet meevalt maar hij zet door. Hij heeft maar een vriend in dat team en dat is Dave, die wil hem wel helpen. Hij leert Sem pokeren om op een hoger niveau te komen en dat gaat hem aardig af, zo goed dat hij risico’s neemt met alle gevolgen van dien .. Dit loopt uit de hand…
Sem is een doorsnee puber, die makkelijk te beïnvloeden is door anderen. Hij heeft best een klein hartje maar is soms zo naïef en eigenwijs. Hij wil bij de groep horen .Dat hij dan dingen moet doe die mogen, neemt hij op de koop toe. Je leeft met hem mee en regelmatig wil je hem helpen door te zeggen :´Sem , doe nou niet …is dat wel slim “.
Julia is een klasgenoot die hij al heel lang kent … ze doet veel om Sem te helpen, maar ze heeft ook haar eigen leven. Ze is wel wat slimmer in haar doen en laten dan Sem.
Dave is een aparte, je krijgt geen hoogte van hem .. pas later kom je meer over hem te weten.
Het verhaal begint spannend, je moet gewoon weten wat Sem allemaal uithaalt en vooral hoe hij zich er steeds weer uit weet te redden..Elke als je denkt dat hij nu wel alles gehad heeft, blijkt het tegendeel. Hij liegt, bedriegt en steelt, drinkt..hij doet van alles om in de smaak te vallen bij de andere jongens. Er zit veel actie in , je zit regelmatig op het puntje van je stoel …Wat een drama allemaal….
De opbouw naar het plot is goed, je komt er steeds meer achter wat er allemaal aan de hand is .Het eind zag ik niet aankomen. Wat een verhaal. Een verhaal dat jongeren tussen de 14 en 18 zeker zal aanspreken. Het is herkenbaar en van deze tijd.( Hoewel je tegenwoordig pas mag drinken als je 18 bent… )
Ik geef het 4 sterren

Reacties op: Liegen stelen en bredriegen

26
Pokerface - Buddy Tegenbosch
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 16,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker