Sint geeft meer met een boek

Cadeautips in de categorie Een grote glimlach

Speciaal voor alle hulpsinten heeft Sinterklaas een goede tip. Weet je hoe je kinderen echt blij kunt maken? Met een boek! Want met een boek geef je avontuur, een grote glimlach of mooie dromen cadeau. Laat je inspireren door de boekentips hieronder en koop (op tijd) bij je favoriete boekhandel.

(1)
  Mijn cadeaulijst
Op een dag ontdekken twee broers achter een boekenplank een deur naar een magische wereld, waar alle dieren praten, dansen en zingen. Ze worden begroet door een vorstelijke leeuw, vragen de weg aan een eeuwenoude schildpad en paraderen mee in een stoet reusachtige olifanten.
Leeftijd: <6 jaar
(6)
  Mijn cadeaulijst
Heb je de grootste ettertjes van de wereld al ontmoet? Die waren nog lang niet zo erg als … DE ERGSTE JUFFEN EN MEESTERS VAN DE WERELD! Je bent gewaarschuwd. …
Leeftijd: 7-9 jaar
(1)
  Mijn cadeaulijst
Als de bank in de stad beroofd wordt, lijkt er maar één dader te zijn: Dog Man! Baas, Pien Petjeaf en Kleine Karel zetten alles op alles om de onschuld van onze held te bewijzen.
Leeftijd: 7-9 jaar
(3)
  Mijn cadeaulijst
Samen met Bram Botermans bedenkt Theo een episch avontuur. Ga op reis met Theobald en Bram de Barbaar. Nog nooit verlieten zij hun dorp, maar nu verlaten ze hun veilige huisjes, omdat Theobalds moeder is ontvoerd door de Witte Tovenaar. Onderweg moeten ze het opnemen tegen verschrikkelijke monsters. Overleven onze helden dat?
Leeftijd: 7-9 jaar
(8)
  Mijn cadeaulijst
Na een storm op zee belandt Olifant op een eiland. Hij roept om hulp, en kijk, daar komt Muis al aanvaren. Olifant mag bij hem instappen, maar het bootje is veel te klein en breekt. Ook Hond en Krokodil kunnen de schipbreukelingen niet redden. Dus blijven ze allemaal op het eiland. Het wordt er heel gezellig…
Leeftijd: <6 jaar
(1)
  Mijn cadeaulijst
Andy en Terry wonen in de waanzinnigste boomhut ter wereld. Ze houden van boeken maken en van moppen vertellen. En nu hebben ze het waanzinnigste moppenboek ter wereld gemaakt! Over katten en kippen, school en skeletten, bomen en beren, ...
Leeftijd: <12 jaar
(4)
  Mijn cadeaulijst
In elke klas heb je er één: de gangmaker, de lolbroek, de grappenmaker. En in Max' klas is híj dat! Max vindt veel dingen leuk, maar aan één ding heeft hij echt een hekel: sport! En nu moet hij tot zijn afgrijzen meespelen met het ijshockeyteam. Er is toch niks leuks aan uitglijden en een bevroren kont krijgen? Max heeft altijd een lach op zijn gezicht, maar nu begeeft hij zich op glad ijs!
Leeftijd: <12 jaar
(11)
  Mijn cadeaulijst
Pablo Fernando wordt afgezet en is niet langer president van Costa Banana. Hij vlucht met zijn gezin naar Costa Kanaria, waar de 12-jarige Angelino net president is geworden. Angelino benoemt Rosa en Fico tot zijn adviseurs. Maar een land besturen blijkt lastiger dan ze dachten. Als Rosa een gemeen complot ontdekt is het al bijna te laat. Lukt het haar de jonge president te redden?
Leeftijd: 10-12 jaar
(24)
  Mijn cadeaulijst
Op een dag besluit Stinkhond de wijde wereld in te trekken op zoek naar een baas. Hij droomt al van hondensnoepjes en spelen met de bal. Voor de baas zou hij door het vuur gaan! Helaas liggen goede bazen niet voor het grijpen. En de wijde wereld? Die ligt bezaaid met kraaienpoten en klemmen. Zal Stinkhond ondanks alles toch de baas van zijn dromen vinden?
Leeftijd: 7-9 jaar
(6)
  Mijn cadeaulijst
We leren onze kinderen zo ongeveer alles. Behalve de gebruiksaanwijzing van hun eigen hoofd. Dankzij het grote succes van Mindgym: Sportschool voor je geest hebben talloze volwassenen al ontdekt hoe ze met eenvoudige oefeningen hun mentale conditie kunnen verbeteren. Hoog tijd dus om ook onze kinderen te leren hoe ze baas kunnen worden in hun hoofd.
Leeftijd: <12 jaar


Meer boekentips voor kinderen vind je op het Kinderboekenkanaal