Hebban adventskalender 2021 Week 2

op 11 december 2021 door

Dag 11

De tweede week van december en de tweede week van de Hebban adventskalender 2021.

Vandaag maken we het elfde deurtje open. Samen tellen we af naar 25 december. Ook dit jaar zit er achter elk deurtje van de adventskalender een leesfragment en zondag mogen we een keuze maken uit de voorgaande leesfragmenten voor een gratis e-book. Extra dit jaar is dat je elke dag een boekenbon kan winnen van 50 euro, de regels vind je hier.

67352ea9770ccd767e200684e44cedab.jpg

Deurtje 6
Vandaag zit achter deurtje zes een Young adult roman: Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson. Het is een eerste deel van een YA thrillerreeks. Het tweede deel Lief meisje, kwaad bloed is recent uitgekomen,

In Moordgids voor lieve meisjes maken we kennis met Pippa Fitz-Amobi die een profielwerkstuk moet maken en daarvoor een bijzonder onderwerp kiest, namelijk een ware gebeurtenis uit haar eigen dorp waarbij twee jonge mensen om het leven kwamen. Ze ontdekt geheimen en wordt tegengewerkt en ze begint te vermoeden dat er nog een moordenaar vrij rondloopt.

Het boek heeft een bijzonder opbouw waarbij er gebruik wordt gemaakt van interviews, politieverslagen en aantekeningen. Waarschijnlijk is het daarom dat het niet geschikt is voor het lezen op een ereader, Alleen computer, telefoon of tablet!

Lijkt het boek je wat? Of houdt het niet kunnen lezen op de ereader je tegen?

461abf8da560e82127623c2f5156cc6d.jpg

Deurtje 7:

Vandaag zit achter het zevende deurtje van de Hebban Adventskalender het boek Diana, haar eigen verhaal, geschreven door Andrew Morton. De eerste versie van dit boek verscheen in 1992, vijfentwintig jaar later (2017) kwam de geactualiseerde versie. En die is aanstaande zondag als keuzeboek te downloaden.

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek met het geactualiseerde verhaal van Diana, prinses of Wales?

461abf8da560e82127623c2f5156cc6d.jpg

Deurtje 8

Een thriller! Het is het eerste deel van de 'Detective Gina Harte'-serie: Stil maar waarin een vrouw verdwijnt en waar Gina Harte naar op zoek gaat. Lezers op Hebban beoordelen het 370 x met vier sterren en 226 x met vijf sterren. In de serie zijn inmiddels twee andere delen verschenen.

Een boek dat bij het lezen kippenvel op gaat leveren, is dat misschien het keuzeboek van deze week voor jou?

461abf8da560e82127623c2f5156cc6d.jpg

Deurtje 9

Het keuze boek van vandaag is van schrijfster Elizabeth Day en heeft als titel Schaduwstad. Ze brak internationaal door met de roman Het feest. Schaduwstad is haar derde roman en de tweede die werd vertaald naar het Nederlands. Day verstrengeld verhaallijnen van personen met elkaar en de ontknoping blijft spannend tot het einde. Het boek wordt aangemerkt als thriller, maar het zou ook spannende roman kunnen worden genoemd.

Met dit vierde keuze boek van deze week neemt de keuzestress ongetwijfeld toe. Hoe is dat bij jou?

461abf8da560e82127623c2f5156cc6d.jpg

Deurtje 10

Her is vrijdag en we maken her tiende deurtje open. Aan thrillers geen gebrek, want achter dit deurtje zit Val van Toni Coppers. Een fijne thriller over vreemde moorden en een ex-commisaris die met gelijkgestemde vrienden misdaden bespreekt. Wanneer hij dan ook nog wordt ingehuurd door een rijke man, komen er zaken samen en is de ontknoping onverwacht. Ik (marieke) luisterde dit boek en was aangenaam verrast.

Maakt Val de keuze makkelijker, of neemt de keuzestress nu alleen maar toe?

461abf8da560e82127623c2f5156cc6d.jpg

Deurtje 11

Op de laatste dag van deze keuze week, zit er achter het deurtje van dag 11 een bejubbelde roman van Joost van Driel: In het museum. Het boek won 'beste debuut' Zeeuwse boekenprijs 2017 en werd genomineerd voor de ANV-debutantenprijs. In het museum is een vader/zoon verhaal, wat grotendeels speelt - niet geheel onverwacht - in het museum. 

En met dit laatste boek zijn de zes keuzeboeken bekend. Welke gaat het worden?

Morgen is het zondag en dan mogen we een van de boeken kiezen en downloaden. We hebben nog de hele zaterdag om weloverwogen de keus te maken. Succes en morgen veel plezier met je nieuwe boek!Reacties op: Hebban adventskalender 2021 Week 2

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Carla Kovach

Carla Kovach

Carla Kovach was theaterschrijver en actrice voor ze zich toelegde op het schr...

Holly Jackson

Holly Jackson

Holly Jackson begon al op vroege leeftijd met schrijven en voltooide haar eerste...

Andrew Morton

Andrew Morton

Andrew Morton is een wereldberoemde biograaf en deskundige op het gebied van roy...

Elizabeth Day

Elizabeth Day

Elizabeth Day is auteur en journalist. Met Steen, papier, schaar won ze de Bet...

Toni Coppers

Toni Coppers

Schrijver van misdaadromans. De 'Liese Meerhout serie' wordt momenteel verfilmd ...

Joost van Driel

Joost van Driel

Joost van Driel (1976) was als onderzoeker en docent werkzaam aan verschill...

Gesponsorde boeken