Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn Challenge 2022: juli

op 14 augustus 2022 door

Over het thema:
Juli, oftewel halverwege het jaar 2022, en woon ik al weer achttien maanden in mijn nieuwe onderkomen. Langzaam aan beginnen mijn persoonlijke spulletjes hun vaste plekje te krijgen, en komt er eindelijk een bed, zodat ik niet langer meer op de bank hoef te slapen.
Ik mis mijn tuin, en ben daarom begonnen om mijn piepkleine balkonnetje om te toveren in een groene oase, waar ik vooral verticaal moet tuinieren. Helaas blijkt het tropisch heet te worden door de volle middagzon, waardoor mijn laatste plant uit mijn oude tuin (een supermooie amandelbloesem) bezwijkt door de hitte. Zij mag daarom volgende maand verhuizen. Daarmee zijn alle banden met mijn vorige bos-plekje verbroken. 
Inmiddels is hier rond mijn nieuwe stekje de rust neergedaald, zijn de scholen dicht, winkels gesloten en lijkt iedereen weg. De sfeer van de zomervakantie in de stad, de stilte... alsof de wereld twee maanden stopt met draaien. 
Heb ik mijn boeken dan ook weggestopt? Nou, zeker niet. Dus wat heb ik deze maand gelezen?

Maanlicht over het meer - Susan Wiggs (uit de Avonserie, deel 11)
Thuisverpleegster Faith McCallum weet het zeker: het mooie Avalon is de ideale plek om een nieuwe toekomst op te bouwen met haar twee dochters.
Een verhaal uit de bouquet-reeks, en staat dus garant voor liefde, romance en dus Feel Good. Mooi verhaal, niet al te klef. Maar na één verhaal heb ik het wel weer even gehad met dit genre.

De theekist – Heidi Chiavaroli
Hayley Ashworth doet alles wat in haar macht ligt om de eerste vrouwelijke Navy SEAL te worden. Maar daar valt ook onder dat ze terugkeert naar Boston om de herinneringen aan haar jeugd vol misbruik en verwaarlozing onder ogen te komen. 
Gaat het nu over de eerste vrouw in het specialistische team van defensie, of niet? Het begint in de Helse week voor de toelating bij het team, maar al gauw verslapt dit thema en gaan we in twee verschillende tijdslijnen verder… om uiteindelijk toch te eindigen bij defensie en wel bij de bel van de eindstreep. 

Vrij uitzicht – Anya Niewierra  (thriller)
Het leven van de succesvolle zakenvrouw Tess Clement wordt getekend door een diep geheim. Wanneer haar moeder overlijdt en haar man er met een jongere vriendin vandoor gaat, weerhoudt niets Tess nog om de confrontatie met haar verleden aan te gaan. Ze vertrekt naar Zuid-Frankrijk om haar grote liefde van lang geleden bij verrassing op te zoeken.
Een spannend boek, een goed verhaal, met tussen de verhaallijn in cursief lettertype een soort van dagboekfragmenten, de slechterik. Hierbij dacht ik steeds… is het die? Nee, misschien is het toch die ander? Nee hoor… bereid je maar voor: spannend tot de allerlaatste pagina. 

Sneeuwitje moet sterven - Nele Neuhaus
Op een dag in het heden wordt Tobias na 10 jaar gevangenisstraf voor moord op twee tienermeisjes vrijgelaten en keert naar huis, waar hij met argwaan en woede wordt ontvangen. Inmiddels zijn de ouders gescheiden, is de zaak van zijn vader failliet en zit hij financieel volledig aan de grond; Tobias voelt zich verantwoordelijk voor de puinhopen die hij blijkbaar heeft veroorzaakt. Maar al 10 jaar lang vraagt Tobias zich echter af: wat is er nu werkelijk gebeurd? Er zit een hiaat in zijn geheugen, waardoor hij niet volmondig kan verklaren dat hij onschuldig is.
Wat een boek, een thriller zonder duivels geweld, maar een pact onder de bevolking van een klein dorpje. Het verhaal is bijzonder goed uitgewerkt, maar in het begin wat moeilijk te volgen. Per hoofdstuk volgen we de diverse hoofdpersonen van de toenmalige vriendengroep in het heden, maar blijf lezen! Langzaam aan begrijpen we wat er toen is gebeurd, maar tot het laatst blijven de ontwikkelingen zich opvolgen.

Charlottes droompaard – Nele Neuhaus
Het verhaal: hoe een 13-jarig meisje door haar paarden leert zich in te zetten voor dat wat ze écht wil, haar onzekerheid en angsten samen met paarden weet om te zetten en uiteindelijk één met het paard wordt door elkaar volledig te vertrouwen.
Een jeugdboek voor paardenmeisjes. Omdat ik druk was, en even geen behoefte had aan thrillers of moeizame relaties, een heerlijk boek om weer even op adem te komen. 

Het huis met de rode luiken – Marja Visscher
Deze historische roman vertelt het verhaal van Aleida van Vlierden aan het einde van de achttiende eeuw. Ze is verliefd op de patriot Herman Willem Daendels, maar haar vader is het niet eens met hun relatie.
Eerlijk gezegd had ik er zelf meer van verwacht. Misschien was het voor mij geen tijd voor historie – nu ik zelf abrupt in een nieuwe situatie zit, me opnieuw moet settelen, een huis tot mijn thuis moet omtoveren.

Vlindereiland - Corine Bomann
Nadat Diana’s huwelijk op de klippen is gelopen, ontfermt ze zich over de nalatenschap van haar favoriete tante in Engeland. In haar laatste woorden heeft haar tante Diana gesmeekt een lang bewaard familiegeheim te ontsluieren. Diana volgt de aanwijzingen die haar tante heeft achtergelaten en doet volkomen onverwachte ontdekkingen over haar voorouders. De sporen van het verleden leiden haar naar een exotisch eiland, Sri Lanka.
Omdat ik van de natuur hou, verwachtte ik dat dit verhaal te maken had met “vlinders”, maar niet dus, geen vlinder te bekennen. Waar slaat deze titel dan op? Dat wordt het boek lezen als je het antwoord wilt weten.

Het Zoutpad - Raynor Winn
Over oude wegen naar een nieuw begin
Een optimistisch begin, een zeer lange wandeltocht, slapen in de wilde natuur, maar al gauw voor mij wat saai om na een dag wandelen steeds weer de zelfde tent op te moeten zetten, koudt tot op je botten of zwetend van top tot teen, honger lijden, dorst hebben en een lege portemonnee.
Ik begrijp dat het voor dit echtpaar een sprong in het diepe was, maar of zij mij daar bij nodig hebben, bezig met mijn eigen snoekduik en lege portemonnee? Nou nee… dus na het eerste deel weggelegd. Misschien dat het op een later tijdstip me wel kan boeien. 

Trilogie: Verloren, Verleden en verslagen – Sanne van Ooijen
Nee, niet echt feel-good, maar eerder een Rode Oortjes-film. Niet echt mijn ding, dus na deel 1 (Verloren) ben ik afgehaakt. 

Kortom… wat lezen betreft een afwisselende maand, gelijk mijn stemmingen. Goede dagen en slechte boeken, afgewisseld met minder goede dagen en goede boeken. Gebeurt mij niet vaak, maar dát was blijkbaar wat ik nodig had… op mijn reis naar een nieuw 'home'

Nog 1 dag schoolvakantie, maandag gaat hier het schoolcircus weer beginnen. Gelukkig is de extreme hitte voorbij... je zal toch moeten zwoegen in je schoolbankje met die tropische temperaturen. 
Tot volgende maand, met tot nu toe al een aantal geweldige boeken !



Reacties op: Mijn Challenge 2022: juli

Gerelateerd

Over

Nele Neuhaus

Nele Neuhaus

Nele Neuhaus (Münster/Westfalen, 1967) is het pseudoniem van Cornelia Löwenberg,...

Anya Niewierra

Anya Niewierra

- Auteur bij Luitingh-Sijthoff: www.niewierra.com ++++ - Algemeen Dir...

Susan Wiggs

Susan Wiggs

Susan Wiggs (17 mei 1958) is een Amerikaanse auteur van historische en hedendaag...

Raynor Winn

Raynor Winn

Raynor Winn debuteerde overweldigend met Het zoutpad, dat uitgroeide tot een int...