Recensie: Parel van Lucinda Riley

op 24 januari 2019 door

Aan het eind van Schaduw (deel 3 van de Zeven Zussen) zei ik dat er iets moest veranderen aan de verhalen, omdat het anders saai zou worden. Dat dacht Lucinda Riley waarschijnlijk ook, want ze schrijft weer een prachtig verhaal. 

Achterflap

CeCe heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde. De dood van haar vader is een keerpunt in haar leven. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, ook steeds vaker voor haar geliefde kiest, voelt ze zich helemaal alleen.

Wanhopig verlaat ze Engeland in een poging haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden en kalksteenrotsen van het Thaise Krabi, reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië. Zal ze daar in de wildernis eindelijk haar geluk vinden?

Oordeel

Ik vond dat er wat moest veranderen in deel 4, toen ik deel 3 had uitgelezen. Als het weer op hetzelfde punt begon, of op dezelfde manier beschreven was, dan zou het saai worden. Lucinda Riley heeft een alles behalve saai verhaal geschreven. Cece gaat eigenlijk gewoon uit rancune weg, maar stuit op haar verleden. Vooral het verleden dat zich afspeelt rond Kitty Mercer vond ik erg interessant. 

Het leuke aan dit boek is dat Lucinda Riley in haar bronnen ook nog even verwijst naar het boek van Diney Costeloe, de verloren kinderen (eng: the Throwaway children). Als je dit boek gelezen hebt, dan herken je het direct. Heb je dit boek niet gelezen, dan is dat ook echt een aanrader. Indrukwekkend verhaal waarbij je het niet drooghoudt. 

Omslag

De omslag van Parel past heel goed bij de rest van de serie. Ik hou wel van dit soort omslagen, ondanks dat er niet zoveel te zien valt. Maar het past erg goed bij de feelgood-roman.

Sterrenregen

Parel krijgt van mij 4 sterren! Het is gewoon een lekker boek. Je leest het weer net zo snel en makkelijk als de eerste 3 en aan het eind wil je meteen door met de volgende. Is het het mooiste verhaal in de serie? Nee, voor mij niet. Ik heb meer genoten van Storm en van Maia's verhaal. Reacties op: Recensie: Parel van Lucinda Riley

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley schreef op haar vierentwintigste haar eerste roman. De boeken van Lucinda zijn vertaald in 25 talen en in 36 landen uitgegeven. Riley woont met haar gezin in North Norfolk, Engeland.

Diney Costeloe

Diney Costeloe

Diney Costeloe groeide op met boeken dankzij haar vader die uitgever was in Londen. Ze heeft gewerkt als lerares voor ze haar tijd volledig ging wijden aan schrijven.