Advertentie

BB Reading Challenge: Boek 3 – Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

op 03 juni 2017 door

We zijn toe aan boek 3 van 6 in de Blossom Books Reading Challenge. Hieronder vertelt uitgever Myrthe Spiteri voor welke uitgave zij heeft gekozen en waarom. Worden jullie net zo verliefd op dit boek als Myrthe?

‘Waarom ik schrijf? Omdat ik een halve eeuw getuige ben geweest van wreedheid en geweld en ik weiger om mezelf over te geven.’

- Benjamin Alire Sáenz

Dit boek heeft al meer dan 27 awards gewonnen, maar het was nog nooit in het Nederlands vertaald. Totdat ik het las en meteen verkocht was. Dit boek. Ik weet gewoon niet zo goed waar ik moet beginnen… Omschrijven waarom dit me zo overdonderd heeft is moeilijk, want hoe kan je naar woorden zoeken als een boek je zó weet omver te blazen dat je in een totale puinhoop achterblijft?

Om te beginnen: Wikipedia Benjamin Alire Saenz maar eens. Hij staat erom bekend dat hij de ellende die hij heeft meegemaakt verwerkt door het van zich af te schrijven – en dat voel je. Alles is zo ontzettend echt, zo rauw, het gaat echt onder je huid zitten. Meng dit met een prachtige schrijfstijl en een enorme portie hoop en je hebt de boeken waar ik verliefd op word. Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum heeft me kriebels gegeven toen ik het voor het eerst las – en die zijn nog lang niet verdwenen.

Benjamin Alire Sáenz heeft een prachtige, poëtische pen en zijn zinnen komen aan als een baksteen. Het lezen van het boek is één groot vlinders-in-je-buik festijn, en is tegelijkertijd pijnlijk confronterend. Aristoteles & Dante laat zien hoe moeilijk het kan zijn om trouw te blijven aan jezelf als je nog helemaal niet weet wie je eigenlijk bent. En kan je altijd wel zijn wie je wilt zijn, ook al zegt iedereen dat je het gewoon moet doen?

Terwijl je dit leest, leer je hoe Aristoteles & Dante de geheimen van het universum ontdekken, maar ik weet zeker dat je er zelf ook een paar gaat ontrafelen.

Nee zeggen is bij dit boek geen optie, je leest gewoon mee, toch?

Liefs,
Myrthe

- - - - - - 

Meedoen

Let op! Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum verschijnt uiterlijk in week 24. Blossom Books stelt vijf exemplaren beschikbaar voor deelnemers aan de Blossom Books Reading Challenge 2017.

Nog niet ingeschreven voor de Blossom Books Reading Challenge? Volg deze pagina en schrijf je hier in voor de challenge.

Doe mee met deze winactie om kans te maken op een exemplaar van Ari & Dante.

 Reacties op: BB Reading Challenge: Boek 3 – Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

Gerelateerd

Over

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz is de schrijver van het veelgeprezen en bekroonde bo...

Gesponsorde boeken