Wat las ik in april?

op 01 mei 2019 door

Net als alle andere maanden dit jaar is april ook weer voorbij gevlogen! Het was wel heerlijk leesweer: voetjes omhoog in de tuin met een goed boek in het zonnetje!!!! Dat blijf ik toch heerlijk vinden hoor, buiten in het zonnetje lezen. Met een beetje geluk gaat er dan een boek per dag doorheen. Ik ben twee daagjes in Amsterdam geweest en bij een bezoekje aan het Rijksmuseum mag een bezoek aan de bibliotheek aldaar natuurlijk niet ontbreken! Mijn nicht was er nog nooit geweest en dit is wat ze zei: "dit is de hemel!!"

De score van deze maand:

Ooit gelukkig - Nico Dijkshoorn

Vorige maand las is Nooit ziek geweest het eerste deel van deze familie kroniek over de vader van Nico. Dit boek gaat over zijn moeder, althans dat was de opzet maar uiteindelijk gaat het vooral over Nico zelf. Beide boeken vind ik aanraders als je van eerlijke, rauwe teksten houdt. Geen poespas, gewoon zeggen wat je denkt. Tijdens het lezen hoor je Nico het verhaal vertellen!

Zondagskind - Judith Visser

Ik had mij even vergist in het aantal pagina's, 558! Dat gebeurt me wel vaker bij een e-book... Het boek vertelt over het leven van Jasmijn, geboren in 1978. Pas op latere leeftijd wordt duidelijk dat zij een vorm van autisme heeft, maar tijdens haar jeugd heeft ze dus zelf een manier moeten vinden om zich staande te houden in een wereld waarin mensen haar 'anders' vonden. Heel fijn geschreven, waardoor de dikte van het boek echt geen obstakel hoeft te zijn. Mooi verhaal, auto-biografisch. Voor mij had het een extra dimensie omdat Jasmijn woont in de wijk waar ik ook ben opgegroeid!

Oogvocht - Ilona van Hilst

21 jaar na de zelfmoord van haar moeder hoort Isis dat zij misschien destijds vermoord is en wel door haar stiefvader. Zou dit waar kunnen zijn? Voordat ze dit volledig kan gaan uitzoeken moet Isis eerst voor zaken naar Egypte. Deze zakenreis neemt een onverwachte wending als blijkt dat zij misschien in gevaar is...

Mythologie neemt een grote plaats in in dit boek. Het plot is naar mijn idee wat ver gezocht maar toch leest het boek heel prettig. Prima boek maar een thriller vind ik het niet.

Jas van belofte - Jan Siebelink

Ik heb het geprobeerd maar ben blijven steken bij blz. 47!!!!! Ik kon er niet in komen. Uit de vele reacties heb ik begrepen dat ik niet de enige ben die er niet doorheen kon komen

Wie niet weg is - M.J. Arlidge

Het vorige deel was ik iets minder enthousiast over maar ik wilde toch graag weten hoe het Helen zou vergaan in de gevangenis en dus toch aan deze begonnen. Gelukkig maar want deze vond ik echt weer heel goed. Ik blijft het bijzonder vinden dat je soms gewoon niet door hebt wie de dader is totdat het hele verhaal zich voor je neus uitrolt! Op naar Klein Klein Kleutertje !

Cappuccino in Jordanië - Anika Redhed

Dit reisverslag las ik 1e Paasdag in het zonnetje! Ik ben niet zo avontuurlijk aangelegd maar erover lezen vind ik wel heel leuk! Erg leuk om te lezen door de vele humor. Voor een uitgebreid verslag zie mijn aparte artikele over dit boek of natuurlijk de recensie. Aanrader!

Het schooltje van Auschwitz - Mario Escobar

Ik denk dat ik mij iets te veel van dit boek had voorgesteld en aan die verwachtingen kon het duidelijk niet voldoen. Natuurlijk een bijzonder verhaal maar op een of andere manier kon het mij niet raken, de schrijfstijl is niet onprettig maar misschien iets te oppervlakkig. Voor mij was het gegeven van een schooltje in Auschwitz wel nieuw en daarom vond ik het wel bijzonder om erover te lezen. Wat ik jammer vind is dat de schrijver in het nawoord aangeeft het einde van het boek te hebben aangepast, het komt dus niet meer overeen met de werkelijkheid. 

Al met al weer een mooi lijstje! Momenteel ben ik aan het lezen in Boeman van Lineke Breukel en verder heb ik nog Donker water en Blijf hun namen noemen en de Secretaresse op de planning staan en niet te vergeten een volgend deel uit de Zeven Zussen en Een ladder naar de hemel.  Verder zie ik wel wat er nog op mijn pad komt deze maand.Reacties op: Wat las ik in april?

Gerelateerd