Advertentie

Wat las ik in augustus?

op 02 september 2019 door

Het was een mooie leesmaand!

Stad van meisjes - Elizabeth Gilbert

Ik had mij ingeschreven voor de Hebbanbuzz met lichte twijfel.... Het boek Eten, bidden, beminnen van deze zelfde schrijfster vond ik een draak van een boek, maar iedereen verdient een tweede kans toch? En wat ben ik blij dat ik toch heb ingeschreven want wat een heerlijk boek was dit! Het vertelt het verhaal van Vivian die door haar ouders in 1940 als straf naar New York gestuurd wordt omdat ze niet goed presteert op haar studie. Ze gaat bij een tante wonen die een klein theater runt en Vivian voelt zich er al snel helemaal thuis. Het boek begint met een brief van ene Angela die nu haar moeder is overleden graag van Vivian wil weten wat zij nu eigenlijk voor haar vader heeft betekend.... ik vond het nogal een binnenkomer!!!! Het boek is eigenlijk een lange brief aan Angela waarin Vivian over haar leven vertelt en pas laat in het verhaal kom je te weten wie de vader van Angela dan uiteindelijk is. Heel beeldend geschreven, hier en daar wat over de top misschien maar je waant je echt in de theaterwereld in het New York van die tijd.

De bijenhouder van Aleppo - Christy Lefteri

Dit boek stond al even op mijn verlanglijstje en daardoor waren mijn verwachtingen misschien te hoog.... Ik weet niet precies waar het aan ligt maar het verhaal raakte me niet. Ik vond de manier van schrijven in ieder geval wat verwarrend af en toe wat betreft de tijd waar in je je bevindt. Natuurlijk is het verhaal wat verteld wordt over de vluchtingen een schrijnend verhaal.

De madonna van de bergen - Elise Valmorbida

Je volgt het leven van de 25-jarige Maria, zij groeit op in een vroom Italiaans berggezin in de jaren 20 van de vorige eeuw. Als ze getrouwd is met een door haar vader uitgezochte man sticht ze een gezin met 5 kinderen en worden ze samen eigenaar van een winkel. In tijden van oorlog moet Maria tot het uiterste gaan om haar gezin te beschermen. Het is een op zich een mooi verhaal maar je moet er van houden. Persoonlijk had ik er een andere voorstelling van.

De orchideeëntuin - Lucinda Riley

Als Julia een tragedie te verwerken heeft keert ze terug vanuit Frankrijk naar een landgoed in Engeland waar ze vroeger samen met opa,die daar tuinman was, heel gelukkig was. Het landgoed blijkt te koop te staan en er wordt een dagboek tussen de inboedel gevonden wat van haar opa lijkt te zijn geweest. Dit dagboek brengt een hoop veranderingen teweeg in het leven van Julia..... Heerlijk boek in de bekende stijl van Lucinda Riley

Horen, zien, zwijgen - J.D. Barker

Bijzonder verhaal, spannend ook. Een moordenaar ontvoert dierbaren van mensen die iets fout hebben gedaan. Eerst snijdt hij een oor af en stuurt dat op, later volgend de ogen en de tong. Goed geschreven vanuit 3 perspectieven: de rechercheur, de ontvoerde en de dader. De dader volg je middels fragmenten uit zijn jeugddagboek. Ik vond dat dagboek wat vergaand en vergezocht en daardoor langdragig. Het boek laat wel ruimte voor een vervolg wat ik zeker zal gaan lezen!

Mama is hier - Mariette Zweers

Via Bookchoice kwam ik dit boek tegen, het verhaal leek wel aardig maar bleek me toch totaal niet aan te spreken. Olga en Matthijs lijken alles goed voor elkaar te hebben als hun dochter een bizar ongeluk krijgt. Dan lijken er zaken te spelen waar Olga helemaal niets vanaf weet...

Mijn vader is een vliegtuig - Antoinette Beumer

Eva is een heel gestructureerde vrouw, heeft een leuk gezin en een goed lopend eigen bedrijf. Als haar moeder overlijdt regelt ze de uitvaart heel systematisch, ze had geen goede band met haar en haar vader zit al 30 jaar in een inrichting. Waarom zit hij daar eigenlijk? Ik vond het geen prettig boek, waarschijnlijk door de ietwat rommelige manier van schrijven: je vliegt van heden naar verleden en weer terug.

De secretaresse - Renee Knight

Volgens de tekst op de achterflap zou dit een spannende thriller moeten zijn maar helaas is het nergens ook maar in de verte spannend! het verhaal op zich, een secretaresse die alles doet om haar baas te beschermen, leent zich er best voor maar is helaas niet goed uit de verf gekomen. Je leest er makkelijk doorheen en het is geen vervelend verhaal, maar een thriller is het niet.

Het huis op de heuvel - Eve Chase

Dit boek vond ik in de mini-bieb hier een paar kilometer verderop. Aangetrokken door de prachtige cover nam ik het lichtbeschadige voor mij onbekende boek mee naar huis. En wat een verrassing leverde dat op zeg: een familitragedie die zich afspeelt in een Engels landhuis!!!!! Heerlijk verhaal wat speelt in het heden en verleden. In het heden volg je Lorna, zij zoekt een geschikte trouwlocatie en wordt als het ware naar Pencraw Hall toegetrokken. Maar waarom spreekt dit vervallen huis haar zo aan? In het verleden, 1968, volg je Amber die met haar ouders en broers en zusje de zomers in dit zelfde landhuis doorbrengt. Natuurlijk hebben deze twee verhalen iets met elkaar te maken, maar wat? Een aanrader voor wie van het genre houdt!!!!

Lekker afwisselend gelezen deze maand, helaas wel een paar boeken die niet aan de verwachtigen voldeden maar dat kan gebeuren. Ik moet zeggen dat ik ook bijna nooit van te voren een volledige recensie lees van een boek, meestal doe ik dat achteraf. In het geval van de Bijenhouder had dat ook niet uitgemaakt want bijna iedereen was lyrisch over het boek. Lezen jullie altijd de recensies vooraf van een boek wat op je leeslijst staat?Reacties op: Wat las ik in augustus?

Gerelateerd