Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boek zoekt kast: When breath becomes air

op 10 juni 2018 door

 Als boekenmonster staat er een enorme boekenkast in mijn huis. Voor elk boek weet ik steeds wel weer een plekje te vinden. Ik bewaar mijn boeken, koester ze en herlees ze. Soms komt het echter voor dat ik een boek niet wil bewaren. Dat kunnen boeken zijn die ik leuk vond, maar niet meer ga herlezen. Of boeken die toch niet mijn smaak waren en dus een meer enthousiast publiek verdienen. Of boeken die ikk, gek genoeg, ineens dubbel in mijn kast heb staan. Voor deze boeken zoek ik dus een nieuwe boekenkast. Vandaag: When breath becomes air.

In When breath becomes air vertelt Paul Kalanithi over zijn leven als chirurg. Hij heeft zijn opleiding bijna afgerond, maar dan wordt ontdekt dat hij longkanker heeft. Van de ene op de andere dag verandert zijn perspectief volledig: in plaats van arts is hij ineens zelf de patient. Hij vertelt hoe het is om patient te zijn en hoe hij zijn leven ervaart nu hij oog in oog met de dood staat.

Dit boek werd me aangeraden te lezen en heb ik gekocht, maar ondanks dat het een mooi, aangrijpend verhaal is, ben ik niet van plan om het nogmaals te lezen. Ik zoek dus een nieuwe boekenkast voor deze mooie, Engelstalige hardcover. Wie o wie heeft een boekenkast waar dit boek zich zeker in zal thuisvoelen?

Laat het me weten in de reacties! Over een paar dagen zal ik uit de reacties een nieuwe boekenkast selecteren voor When breath becomes air. Word je gekozen? Dan stuur ik het boek kosteloos naar je op.



Reacties op: Boek zoekt kast: When breath becomes air

Gerelateerd