Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyreads met de boeken van Firmin

op 08 april 2020 door

Laatst las ik het boek Firmin van Sam Savage en besprak dit in een leesclub op Hebban. In het boek wordt er in de kelder van een boekenwinkel het ratje Firmin geboren. Hij blijkt een groot boekenliefhebber te zijn en verslindt alle boeken die hij tegenkomt. Eerst nog letterlijk, maar later steeds meer figuurlijk. Firmin leest ontzettend veel literatuur en gaf mij daarmee veel inspiratie. Ik ben dan ook de uitdaging aangegaan om alle boeken die Firmin las zelf ook te lezen.

Natuurlijk doe ik dit niet alleen! Ik lees mee met de klassieker meeleesclub, met buddyreads van andere lezers en ten slotte organiseer ik zelf ook buddyreads. De planning en te lezen boeken vind je hier.

De buddyreads

Oliver Twist

Greet en ik trapten het Firmin project af met een buddyread van Oliver Twist. Deze Engelse klassieker die zich afspeelt in de negentiende eeuw wist indruk op ons te maken door de gemakkelijke schrijfstijl en door het beeld van de misstanden in deze tijd goed weer te geven. Ons verslag lees je hier.

Het rood en het zwart

Met het volgende boek bleef ik in de negentiende eeuw, alleen ditmaal in Frankrijk. Denise en ik lazen samen Het rood en het zwart. Ons verslag lees je hier.

Vaders en zonen

Ook Rusland bekeek ik, samen met Willeke, vanuit de negentiende eeuw: We lazen Vaders en zonen. Door het thema generatieconflicten is dit boek nog altijd actueel. Ons verslag over dit boek lees je hier.

De ballade van het treurige café

De ballade van het treurige café, een Amerikaanse novelle, werd eveneens gelezen door Greet en mij. Het verslag lees je hier.

Firmin-boeken op andere blogs

Woeste hoogten

Hetty organiseerde op haar spot Ketting van mooie woorden een café rondom het boek Woeste hoogten. Ik las mee en alhoewel het boek geen diepe indruk op me maakte, was het fijn het café te volgen en zo weer nieuwe inzichten over dit boek op te kunnen doen.

Dokter Zjivago

Voor het boek Dokter Zjivago kon ik terecht bij Pasternak Taverne, waarin eerst Gigi en later Evelien, de discussie over dit boek organiseerde.



Reacties op: Buddyreads met de boeken van Firmin