Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Drie onopgemerkte fantasyboeken

op 29 oktober 2017 door

Onopgemerkte fantasyboeken

Alhoewel ik tegenwoordig meerdere genres waardeer, heb ik nog altijd een groot zwak voor fantasy. Veel fantasyboeken die ik lees hebben een groot publiek. Maar soms, als ik een boek na het lezen met een aantal sterren beloon, zie ik dat dit boek nog geen 10 lezers op Hebban heeft. Zeker als ik net een boek ademloos heb zitten lezen, gaat me dat toch wel aan mijn hart. Vandaar vandaag geen drie boeken met hetzelfde thema, maar drie fantasyboeken die, naar mijn mening, onterecht onder de radar zijn gebleven!

De boeken

Meesters van schaduw - Daniel Abraham

De stadstaat Sarahketht heeft een bloeiende handel, maar deze handel is wel afhankelijk geworden van de Andat. De Andat is een natuurkracht, gebonden door een dichter in een menselijke vorm. De dichter Heshai-kvo en zijn andat Zaadloos zijn het meest belangrijk voor de stad. De Andat haat de dichter echter en probeert diens leven zo ellendig mogelijk te maken. Een van zijn streken is zich voor te doen als de dichter, waardoor Maati, die net aankomt als leerling, geen goede eerste indruk maakt bij zijn leermeester Heshai-kvo. Zijn opleiding gaat vervolgens niet bepaald hoe hij het verwacht had en dan komt hij ook nog middenin een complot terecht dat de hele stad kan verwoesten...

Onopgemerkt. Dit boek is slechts door vier personen aangemerkt als gelezen op Hebban.

Lezen want dit is duidelijk geen dertien in een dozijn boek: het is verrassend en vernieuwend. Het idee van de Andat is niet iets wat ik eerder ben tegengekomen en dit intrigeert. Daniel Abraham heeft een boeiend verhaal geschreven over de Andat, maar er komen ook andere belangrijke thema's in het boek naar voren: over het doen van wat juist is, ook al is dat ongunstig; over het maken van je eigen keuzes; liefde en (gebrek aan) vertrouwen. Het duurt even voor je helemaal in het verhaal zit, maar aan het einde heb je de hoofdpersonen in je hart gesloten. Dit is een boek om te lezen en te herlezen, want het is een verhaal met meerdere lagen en de tweede keer vallen er weer andere dingen op.

Heer van sneeuw & Schaduw - Sarah Ash

Gavril is als schilder-zijnde een onbetekenend persoontje, of althans, dat dacht hij. Want zijn vermoorde vader bleek de koning te zijn van Ahzkendir en laat Gavril een erfenis achter bestaande uit een koninkrijk, een clan-oorlog en vele vijanden. Daarbij komt dat Gavril drakhaon is. Dit betekent dat hij in een draak kan veranderen en daardoor indrukwekkende krachten heeft, maar die krachten hebben een prijs. Want elke keer dat hij hier een beroep op doet, verliest hij een stukje van zijn menselijkheid. Gavril staat voor de moeilijke opgave om zijn koninkrijk te redden vóór hij verslonden is door de drakhaon in hem.

Onopgemerkt. Heer van sneeuw & schaduw is maar 5 keer als gelezen aangemerkt op Hebban.

Lezen want dit is echt een heel spannend fantasyboek. De wereld is goed uitgewerkt en er zit veel actie in het verhaal. Het kost even wat moeite om erin te komen, met name doordat er én veel personages geïntroduceerd worden én er ontzettend veel gebeurt, maar het is de moeite waard. Het is een boek wat je bijna ademloos leest en waarbij je, na het uitlezen, alleen even ademruimte neemt om deel twee erbij te pakken.

Recensie. Mijn recensie vind je hier.

De dagen van het hert - Liliana Bodoc

De Husihuïlken merken in het woud slechte voortekenen op. Die worden bevestigd door het bezoek van de aardmagiër Kupuka, die de komst van een boodschapper aankondigt. De boodschapper Cucub komt kort na Kupuka aan en neemt Dulkancellin mee. Samen moeten ze een tocht maken om zich aan te kunnen sluiten bij de vergadering. Daar zullen verschillende vertegenwoordigers besluiten wat ze zullen gaan doen. Want Misáianes, de zoon van de dood, lijkt in aantocht te zijn en zal zorgen voor een strijd tussen leven en dood.

Onopgemerkt. Dit boek is op Hebban 8 keer gelezen.

Lezen want dit is een mooi, ingetogen verhaal over een strijd tussen goed en kwaad, tussen leven en dood. Er zit niet veel actie in het verhaal, maar het belangrijkste doel van dit boek lijkt dan ook te zijn om het verhaal van de Husihuïlken te vertellen. En dat wordt met veel aandacht voor hun wereld gedaan.



Reacties op: Drie onopgemerkte fantasyboeken

Gerelateerd